Stipendium on mõeldud erialaseks enesetäienduseks välismaal ning seda saavad taotleda teatrikunsti, tantsukunsti ja etenduskunstide visuaaltehnoloogia erialade üliõpilased alates teisest õppeaastast. Stipendium algatati 2018. aastal Garmen Tabori, Tartu Ülikooli ja Eesti Teatriliidu ettepanekul ning Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapitali toel.

Esmakordselt anti stipendiumid välja eelmisel aastal 8. märtsil Ugala teatris. 2018. aastal pälvisid stipendiumid näitleja eriala üliõpilane Karolin Jürise ja valguskujundaja eriala üliõpilane Jari Matsi. Karolin kasutas stipendiumit enesetäienduseks Mihhail Tšehhovi näitlejatehnika alal Istanbulis. Jari Matsi oli aasta vahetusüliõpilasena Helsingi Kunstiülikooli Teatriakadeemias.

„On hea meel tõdeda, et stipendium aitab elus hoida Kalju Komissarovi mälestust just aktiivse enesetäiendamise vormis,“ sõnas teatrikunsti programmijuht Jaanika Juhanson. „Kalju jaoks oli äärmiselt oluline pidev uue otsimine, uurimine, avastamine. Ta hindas inimestes eesmärgipäraselt oma sihtide poole liikumist ja kirglikku püüdu ennast täiendada. Stipendium annab kahele meie osakonna üliõpilasele just selle võimaluse. Samuti on stipendium tunnustus ja tähelepanu kahele andekale ja sihikindlale etenduskunstide tulevikutegijale,” lisas Juhanson.