„Suur-Sõjamäe tänav 44d kinnistule tootmis- ja laokompleksi rajamine on oluliseks osaks Tallinna Linnateatri arendusprojektist,“ ütles abilinnapea Eha Võrk.

Praegu valmistatakse ja suures osas ka ladustatakse etendusteks vajalikke dekoratsioone Tallinna Linnateatri kompleksis vanalinna IX kvartalis. Kasutusel olevad tööruumid (puidutöökoda, metallitöökoda, värviruum, laoruumid jne) ei vasta tänapäevastele nõuetele.

„Uus lao- ja tootmiskompleks loob Tallinna Linnateatri repertuaari dekoratsioonide tootmiseks ja hoiustamiseks nüüdisaegsed tingimused,“ ütles Võrk.

Tootmis- ja laokompleksi rajatakse kostüümide, rekvisiidi-, dekoratsioonide, mööbli ja valmistoodangu ladu, metalli- ja puidutöökoda; dekoratsioonide monteerimise ruum; värviruum; butafoori töötuba; maalisaal; garaažid; pesuköök (kostüümide hooldamine); tehnilised ruumid; töötajate ruumid, koosolekuteruum ning olmeruumid.

Tallinna Linnavaraamet sõlmis 2018. aastal tootmiskompleksi projekteerimise töövõtulepingu Novarc Group AS-ga. Projekteerimistööd lõppesid veebruaris, ehitustööd algavad eeldatavasti juunis.