Kui ühel juuniööl Tallinnas Telliskivi tänaval tulistamise käigus üks taksojuht tapeti, elas kogu üldsus politseile kaasa, et tulistaja tabada. Pinevad tunnid said läbi, kui süüdlane leiti kaaskodanike vihjete peale Harjumaalt. Politseid nähes võttis ta endalt elu. Aga mis oli ta motiiv? Mis ajendas seda ränka kuritegu sooritama?

Või võtame juubelilaulupeo, mille teisele kontserdile tuli niivõrd palju rahvast, et turvalisuse kaalutlusel lõpetati piletimüük. See oli peo korraldustiimi ja korrakaitsjate ühine otsus, ent politsei andis sellest teada. Ja loomulikult tabas politseid lauluväljaku aia taha jäänud nördinud inimeste pahameeletorm. Kuidas Vaher seda olukorda hindab?

Ja muidugi ei saa me mööda veel ühest loost. Juuni lõpus kirjutas Eesti Ekspress, et politseijuhi 2016. aastal Tallinna ülikoolis kaitstud magistritöö on olulisel määral plagiaat. Karm süüdistus mehele, kes peab oma töös ja elus olulisimaks usaldust ja usaldusväärsust. Loomulikult ei saanud ta sellise kahtlustusega leppida. Vaher pöördus ülikooli poole, et saada hinnang, kas magistritöö vastab kõigile akadeemilistele nõudmistele. Ning teatas, et kui tema töö osutub tõepoolest plagiaadiks, lahkub ta PPA juhi kohalt.

Juulis tuli kokku Tallinna ülikooli akadeemiline komisjon ning andis teada, et töös on viitamisvigu ja selle tõttu soovitatakse hinnet alandada, kuid töö pole plagiaat. Viitamisvigu möönis Vahergi. Mida politseijuht ise sellest juhtumist arvab?

Kui juuli alguses Vaheriga ühendust võtsin, et neist asjadest rääkida, oli ta lahkesti nõus kokku saama, kuid alles pärast puhkust. Nüüd me siis kohtume. Aega on vähe, pärast vestlust kiirustab Vaher Taani, et paaril puhkusest järele jäänud vabal päeval poja Martini (12) ja tema jalgpallitiimi mängudele kaasa elada.