Põhja-Tallinna vanema Peeter Järvelaidi sõnul algavad rekonstrueerimistööd ei ole seotud ainult linnateatriga, küll aga saab Salme kultuurikeskus seoses sellega täiendavaid investeeringuid. „Linnaosale on väga oluline, et need investeeringud võimaldavad meil anda paremaid kultuurivõimalusi Põhja-Tallinna linnaosa kogukondadele, samuti Salmes tegutsevatele kollektiividele ning siin toimuvate ürituste tingimusi oluliselt parandada,“ ütles Järvelaid.

Remondi ajal toimuvad huviringide tegevused erinevatel asenduspindadel ja Salme kultuurikeskuse nendel pindadel, mis jäävad ehitusest puutumata.

Tööde esimese etapi käigus asendatakse katusekate, rekonstrueeritakse tervikuna 3. korrus, kuhu rajatakse kaks black box tüüpi teatrisaali, täiendatakse suure saali tehnikat ning rajatakse näitlejatele ja tugipersonalile vajalikud ruumid. Lisaks rekonstrueeritakse trepikojad.

Muutunud ruumiprogramm ja avaramad tehnilised võimalused annavad uusi võimalusi nii huvikollektiividele kui ka neile sündmuste korraldajatele, kes senini meie majas sobivat pinda või tehnilist tuge ei leidnud. Uute saalide projekteerimisel leiti uudne lahendus - ruumi saab kasutada nii black box tüüpi saalina kui ka kerge vaevaga erineva ilmega ballisaaliks muuta, kasutades sisekujunduses erinevaid seinakatteid ning valguslahendusi.

Salme Kultuurikeskuse ruumid rekonstrueerib hankel parima pakkumuse teinud Nordlin Ehitus OÜ, tööde lõpptähtaeg 10. august 2020. Tööde kogumaksumus ühes lavatehnika ja mööbli soetamisega on 3 602 000 eurot. Rekonstrueerimistööde projekti koostas AS Infragate Eesti.

Teises etapis rekonstrueeritakse järgmisel sügisel Salme Kultuurikeskuse keldrikorrusel paiknevad kohvikuruumid.