“Olla nominentide hulka valitud on juba suur tunnustus kirjanikule, tõlkijale, kirjastusele ja Eesti kirjandusele, mõeldes kui palju raamatuid antakse igal aastal välja kogu maailmas,” nentis Taska.

Rahvusvahelist DUBLINi kirjanduspreemiat antakse välja inglise keeles kirjutatud või inglise keelde tõlgitud romaani eest juba 24 aastat. Preemiat sponsoreerib Dublini Linnavolikogu, Dublini linnavalitsus ja seda haldavad Dublini Linnaraamatukogud. Auhinna eesmärk on edendada tippkirjandust maailmakirjanduses. Kandidaadid esitas 400 raamatukogu kogu maailma suuremates linnades. Auhinna patroon on Dublini linnapea. Võitja kuulutatakse välja 10. juunil 2020. Raamatu andis Christopher Moseley tõlkes inglise keeles välja kirjastus Norvik Press.

Lisaks Ilmar Taskale on sellele auhinnale nomineeritud ka Kai Aareleid ja venekeelne kirjanik Andrei Ivanov.

Mairead Owens märkis: "See suur auhind kinnitab Dublini pühendumust rahvusvahelistele kirjanikele ja tõlkijatele, kirjandusele ja loomingulisusele. Selle auhinna kaudu ühendalb UNESCO kirjanduse linn Dublin kogu maailma lugejate kogukonna, et lugeda kaasaegsete kirjanike teoseid kõigist maailma nurkadest. "

Human Rights Book Award annab välja Viini mittetulundusühing, mille eesmärgiks on toetada inimõiguste teema kajastust ilukirjanduses. Auhinna nominatsioon tõstab esile ja pakub laiemat areeni teostele ja autoritele, kes seda teemat käsitlevad.

Chiara Redini-Grillparzer korralduskomiteest kirjutas: “Pobeda 1946 käsitleb väga aktuaalset teemat ja HRBA eesmärk on täpselt selline: tõstatada arutelusid sellistel teemadel ja algatada muudatusi ühiskonnas. See on lugu Eestist Nõukogude totalitaarsüsteemi kütkes, nähtuna erinevatest perspektiividest. Nendest, kes põgenevad, võitlevad, reedavad või armastavad...