Teine ja veel piinlikum vale on see, et siseminister Helme segas oma väljamõeldistesse ka meie naaberriigid. Tänaseks teame, et siseminister vassib ka, kui väidab, et ajakirjanikud said temast valesti aru. Siseministril oli kohtumine suure ajakirjanike delegatsiooniga ja on selge, et siseministrit on korrektselt tsiteeritud. See, mis valitsuses toimub on enneolematu korralagedus ja kadunud on igasugune töövõime. Eestit valitseb kaos, mitte valitsus. Peenrahaks tehakse isegi meie välis-ja kaitsepoliitika.

Ei ole vist enam mõtet öelda, et kõik see kahjustab Eestit ja põhjustab piinlikkust meie naaberriikide ja NATO liitlaste juures. Ei ole vist mõtet ka öelda, et normaalses riigis võtaks minister vastutuse ja lahkuks ametist. Aga me kõik teame, et seda ei juhtu, sest kui lahkub Helme pole enam seda valitsust. Praegune valitsus ja peaminister on Helmede pantvangis ja selle pärast kannatab kõige rohkem Eesti riik.

Kordan veel kord oma üleskutset Isamaale ja Keskerakonnale! Selle riigikogu koosseisu raames on võimalik kokku panna parem valitsus, mis suudab ilma skandaalideta tööd teha. Reformierakond on selleks kostööks valmis.