Pigem vist mitte. Pakun, et selle tagajärg on lihtsam. Žirinovski lighte on igalpool jalaga segada. Ja igalpool otsivad nad tähelepanu, sellest elatudes. Soome rahvas on piisavalt enesekindel, et taibata, et ju on vennaste juures Eesti valitsuses asi üsna pahasti, kui asepeaminister võtab avalikult ebaviisakalt mõnitada teise peaministri sugu, vanust ja elulugu.

Eestist on asepeaministri eest vabandaja peaministri kohustes juba õnneks öelnud midagi "pole kohta", "sidus" ja veel midagi sellist. Aga Helmed, kes kord Leninit, kord Stalinit kipuvad tsiteerima, on taas Eestile oma ülepingutatud tähelepanuotsingutes kahju sünnitanud. Vennasrahvas on meie õnneks piisavalt enesekindel, et saada hakkama nii seltsimeeste kui pruunide kuubedega, saadud ju varemgi.

Kahju sellisest ebaviisakusest sünnib ja mitte vähe. Kahjuks. Ehkki meie siin arvame, et need kaabud pole muud kui ülepingutavad enesepaljastajatest tähelepanuotsijad, on iga päev, kus selline jama jätkub, Eestile miinusmärgiga. Suhteid luuakse ja liite sõpradega hoitakse. Mitte ei aeta asepeaministri tasemel näiteks NATOs ebausaldust loovat Kremli juttu, et meil on teine plaan. Ka Soomega tüliotsimine on Ljubjankal Putini meeste jaoks kenasti "po planu". Kui paarkümmend aastat tagasi oli Helme Eesti suursaadik Moskvas, siis nüüd on ta Moskva suursaadik.

Raske on hinnata, mitu alandust Eestil tuleb veel sellest publikut pisitasa kaotavast pereshow üha kulunumatest kordusetendustest üle elada, enne kui valitsuse teatritrupp muutub, kuid üks mis kindel, Keskerkond vabandab EKRE eest veel palju ja mitmes keeles.