2. Piirkondlik ettearvamatus ja ebastabiilsus Lähis-Idas suureneb veelgi. Paljud inimesed erinevates Lähis-Ida riikides on taas USA- ja läänevastaselt üles köetud ning see võib kaasa tuua ka spontaanset vägivalda. Lisaks risk uuteks terrorirünnakuteks.

3. Terrorismivastane tegevus Lähis-Idas nõrgeneb mõneks ajaks, sest Iraagi territooriumilt on neid tegevusi USA-l ja teistel väga keeruline läbi viia. Suur energia läheb USA-l ja liitlastel omaenda kohapealsete üksuste turvamiseks.

4. Iraak on mõneks ajaks lääneriikide poolt vaadates kaotatud ning aastatepikkune EL-i ja USA tegevust Iraagi stabiliseerimiseks koolitus- ja abiprogrammide kaudu on saanud tõsise tagasilöögi. Iraagi võimud soovivad USA esindajate lahkumist, mis suurendab kiiresti Iraani mõju selles riigis.

5. Mõju nafta hinnale. Eriti, kui piirkonnas peaksid rünnakute alla sattuma naftaleiukohad.

6. Loodetavasti on siiski mõneks ajaks saanud löögi ka Iraani süsteemne mõjutustegevuse võimekus kolmandates Lähis-Ida riikides.

Kõige eelneva juures on muidugi olulise tähtsusega, et Euroopa Liidu riigid suudaksid edasise käitumise osas seisukohti ühtlustada omavahel ning USA ja teiste liitlastega.

Ilmunud algselt autori Facebooki postituses.