Juta Kivimäe koostatud ja Aaso-Zahradnikova kujundatud Maire Männiku esinduslik näitus oli 2019. aasta lõpus Eesti Kunstimuuseumis KUMU, eksponeerides kunstniku realistlikku kui ka abstraktset loomingut, nii medaleid kui portreid.

Maire Männik (1922–2003) sündis Tartus ja suri Pariisis, alustas kunstiõpinguid Teise ilmasõja aegses Kõrgemas Kunstikoolis „Pallas” ja jätkas paguluses, põhiliselt Pariisis, kus ta tegutses ja töötas kõigi raskuste ja katsumuste kiuste suurema osa oma elust.

„Maire Männiku loomingu särav uuestisünd Eestis väärib erilist esiletõstmist ja tunnustust. Seda mitte üksnes eesti naiskunsti käsitlemise laines, vaid terve meie kunsti tundmise seisukohast,“ rääkis Helle Kahm.

Kunstiauhinna nominendid olid Liina Siib, Diana Tamane, Raul Meel, Bita Razav, Al Paldrok ning Juta Kivimäe ja Isabel Aaso-Zahradnikova.

Pallase koolkonda kuuluva kunstniku Eerik Haameri (17.02.1908 – 4.11.1994) 112. sünniaastapäeva tähistatakse Kuressaare raekojas 14. veebruaril, mil antakse üle Eerik Haameri nimeline kunstiauhind. Auhind koosneb spetsiaalselt kujundatud klaasist meenest, mille autor on klaasikunstnik Eeva Käsper, aukirjast ja stipendiumist suurusega 2000 eurot.

Samas avatakse eelmise aasta kunstipreemia laureaadi Karel Koplimetsa näitus.

Eerik Haameri nimeline kunstiauhind on omistatud kunstnik Uno Roosvaltile 2017. aastal ja Karel Koplimetsale 2018. aastal.

Kuressaare linn ja Saaremaa vallavalitsus algatasid Saaremaalt pärit silmapaistva kunstniku Eerik Haameri nimelise kunstiauhinna 2017. aastal. Auhinna eesmärgiks on tunnustada eesti kunstnike silmapaistvaid saavutusi kunsti valdkonnas ja jäädvustada Eerik Haameri mälestust.