Eelmisel nädalal vallandas abilinnapea Vadim Belobrovtsev linnamuuseumi direktori Triin Siineri. Kutsus ta oma kabinetti ning pani lauale paberi etteheidetega. „Pidime toetuma faktidele,” kommenteerib Belobrovtsev.

Vallandamisest vallandus PR-tsunami. Kogu linnamuuseum – suur asutus seitsme erineva muuseumiga ja ligi 100 töötajaga – paiskus avalikku ruumi, Siineri alluvad hakkasid oma direktorit kaitsma. Seejuures mitte üksikud töötajad, vaid tugev enamus ja lisaks veel sajad teisedki erinevatest muuseumidest üle Eesti.

Linnamuuseumi töötajate sõnul orkestreeris Siinerist vabanemise kultuuriameti juht Aini Härm. Endised alluvad ja kolleegid räägivad, et Härm suudab absoluutselt kõigiga tülis olla. Kõik, kellega Härmist rääkida, kirjeldavad tema tööd nii: „Ei anna infot, manipuleerib, intrigeerib, takistab inimeste tööd.” Ja ütlevad ka: „Kättemaksuhimuline, väiklane, gestapo.”

Lisatakse veelgi, et Härm kasutab linna vara, nagu oleks ise selle peremees. Teatri- või kontsertipiletid, kutsed või muud on meened on Härmiga koostöö tegemiseks iseenesestmõistetav imperatiiv.