Varem kriminaalkorras süüdi mõistetud Jaya Shivani Kracht kasutas koroonapandeemiat hirmu ja valeinfo külvamiseks. Näiteks käskis ta inimestel võtta arvelt välja sularaha (ja inimesed võtsidki), kutsus üles mitte alluma karantiinile, kasutama libaravimeid, suunas jälgijad avaldama hulgaliselt isikuandmeid (sealhulgas laste omi), ning hoiatas sõjaväelise sissetungi eest. Lisaks üritas Shivani Kracht korraldada avalikku üritust, tõendamaks koroonaviiruse "ohutust".

Ilmselt eemaldati lehekülg, kuna valeinfo levitamine koroonaepideemia ajal on sotsiaalmeediavõrgustikes luubi all.

Shivani Krachti õhutusel laadisid inimesed massiliselt internetti enda isiklikke andmeid, et "ellu ärgata". Lapsevanemad olid sinna sisestanud ka võsukeste isiklikke andmeid (aadressi täpsusega). Osa andmetest on kõigile näha, detailsemat infot näevad internetilehekülje loojad.

"On oluline, et kõigil oleks koht enda kogemuste jagamiseks ning viirusepuhangust rääkimiseks, kuid meie kogukonna reeglid ütlevad selgelt, et ei ole okei jagada midagi, mis paneb inimesed ohtu," on kommenteerinud Facebooki asutaja ja tegevjuht Mark Zuckerberg.

Facebook on ära keelanud ka reklaamid, mis üritavad ärevat olukorda ning inimeste hirmu rahaliselt enda kasuks pöörata.

Senimaani jätkab Shivani Kracht sama tegevust enda isiklikult kontolt. Samuti otsib ta enda tegevuse jätkamiseks alternatiivseid sotsiaalmeediaportaale.

Ilmselt ei õnnestu tal sinna ehitada enam nii suurt jälgijaskonda, kui oli tal möödunud nädalal.