Selles suguvõsas on nakatunute hulgas ka 4- ja 6-aastased lapsed. Marje Muusikuse sõnul on lastel kerge palavik ja nende tervislik seisund on juba paremaks läinud. Teised nakatunud perekonnas on valdavalt keskealised, kuid kuna tegu on suure suguvõsaga, on nakatunuid igas vanuserühmas.

Nakatunud perekonnal võis Muusikuse hinnangul olla ligi 15 lähikontaktset, kes on kõik kodusel jälgimisel. Kõikide kontaktsete välja selgitamisega veel tegeletakse. Eesliinitöötajaid nakatunud suguvõsas ei ole.

Eile selgus, et Kiviõli Kannikese lasteaia töötajal ja tema kahel pereliikmel diagnoositi koroonaviirus. Muusikus kinnitas, et see juhtum ei ole tänasega seotud ning lasteaiatöötaja ei ole nakatunud suguvõsa liige. Samuti ei ole Kannikese lasteaia ega teiste Ida-Virumaa lasteaedade personali ega laste hulgas uusi nakatumisi tuvastatud. Küll aga lähevad mõned Kannikese lasteaia töötajatest testima. Kiviõli Kannikese lasteaed jääb suletuks 8. maini.

Ida-Virumaal on alates epideemia puhkemisest tehtud 4462 koroonaviiruse testi, millest positiivseks on osutunud 115 ehk 2,6 protsenti. Marje Muusikuse sõnul ei plaanita Lüganuse vallas masstestimist korraldada, sest on täpselt teada, mis allikaid pidi nakkus seal on liikunud. “Masstestimist või juhuvalimiga testimist on mõistlik teha siis, kui pole nakkuse allikad enam teada,” selgitas ta.

Tänahommikuse seisuga on üle Eesti koroonaviirus tuvastatud vanuserühmas 0-4 kahel tüdrukul ning vanuserühmas 5-9 viiel tüdrukul ja kuuel poisil. Valitsust koroonakriisi asjus nõustav teadusnõukogu liige professor Irja Lutsar ütles neljapäeval riigikogu sotsiaalkomisjonile, et lapsed ei ole viiruselevitajad. Ta toetus oma väites statistikale mujalt maailmast.