Festival annab teada, et kõikide muudatuste osas võetakse pileti ostnud inimestega läbi Piletilevi otse ühendust. Samuti on võimalik läbi Piletilevi personaalse teavituse riskirühma kuuluvatel muusikahuvilistel oma soetatud pilet soovi korral Pärnu Muusikafestivali TV kanali vaatamisõiguse vastu vahetada.

Festivali piletimüük läks lukku märtsis, kui kehtestati eriolukord ning kõigile, kes olid pileti ostnud, võimaldatakse hajutatud paigutusega kontserdile pääs. “Kui hajutatud paigutusega ürituste korraldamise reeglid on täpsustunud, siis selgub, kas saame välja anda lisakohti,” lausus Pärnu Muusikafestivali tegevjuht Kristjan Hallik. Lisakohtade müügi osas antakse teada juuni lõpuks infokirja ja festivali kodulehe kaudu.

“Tänavu on Pärnu üks vähestest kõrge tasemega klassikalise muusika festivalidest, mis täispika programmiga saab välja tulla ja seda tänu meie paindlikkusele asju korraldada,” lausus Kristjan Hallik. Ta lisas, et rahvusvaheliste muusikatippude riigipiiride ületused tänases olukorras, viimasel hetkel klappima panna, on paras malemäng, kuid 50 aastat festivale Pärnus ja 10. Pärnu Muusikafestival on seda pingutust väärt.

Halliku sõnul on juubelifestivali fookuseks teha kokkuvõte eelnevate festivalisuvede programmist ja pöörata pilk uudisteosega tulevikku. Kavas on näiteks kümne festivaliaasta kammergala ja tagasivaade viimase viiekümne aasta festivalisuvede programmile.

19. juulil tuleb esiettekandele Tõnu Kõrvitsa uudisteos “Kuuvalgusele” Eesti Festivaliorkestri ettekandes, Paavo Järvi juhatamisel.

Eesti Festivaliorkester astub olukorra tõttu üles väiksemas koosseisus, mis kujunes 10. aastapäevaks oma arvult samaks, mis orkestri esimestel esinemissuvedel. “Muutunud festivalide toimumisajad üle ilma andsid meie jaoks positiivse võimaluse kontsertmeistrina tänavu taas Pärnusse tuua Florian Dondereri,” lausus Halllik ja lisas, et kuigi arvuliselt väiksemas mahus, on suurepärased muusikud juulis Pärnus.

Solistidena astuvad üles Eesti oma paremik: tšellol Theodor Sink, Kalle Randalu klaveril, Kristjan Randalu klaveril ja Triin Ruubel viiulil. Samuti Vene juurtega viiuldaja Alena Bajeva, rahvusvaheliselt tunnustatud Soome pianist Olli Mustonen ning Berliini Filharmooniaorkestri metsasarvemängija Stefan Dohr.

Avakontserdil juhatab Tallinna Kammerorkestrit Neeme Järvi asemel Paavo Järvi. Reispiirangute tõttu ei õnnestu Neeme Järvil tänavu Pärnusse koha peale sõita, kuid ta aitab juhendada veebi vahendusel Järvide Akadeemia dirigeerimiskursuseid.

Järvide Akadeemia ehk noorte muusikute meitriklassid on festivaliprogrammi lahutamatuks osaks ja selle mõju on kuulda muusikamajades üle ilma. Kristjan Hallik lisas, et festivalimeeskonnal on õnnestunud panna toimima ka kõik planeeritud meistriklassid, mis osaliselt viiakse läbi sel aastal internetis. Dirigente õpetab lisaks Paavo Järvile ka Kristjan Järvi, kes astub üles ka 50 aasta festivalide galal.

Tänavune Järvi akadeemia Gala, mis toimub pärast meistriklasse, on 17. juulil Pärnu Kontserdimajas. 21. juulil on aga Pärnus võimalik osa saada Järvi Akadeemia lõppkontserdist, kus astuvad üles akadeemia dirigendid koos Järvi Akadeemia Noorte Sümfooniaorkestriga.

Teemal 50 aastat muusikafestivale Pärnus on suveks valmimas ka mahukas raamat ja näitus ning toimub saate “Ööülikool Paavo Järviga” saate avalik salvestus festivaliprogrammi raames.

Pärnu Muusikafestival on üks tuntumaid rahvusvahelisi klassikalise muusika festivale Eestis, mis ühendab Järvi Akadeemia ehk õpitoad noortele muusikutele, kõrgetasemelise kontsertprogrammi ja Paavo Järvi juhtimisel tegutseva Eesti Festivaliorkestri, mis on tuuritanud väärikates kontsertmajades üle Euroopa, sh BBC Promsil Albert Hallís ning on alati kord aastas kodupubliku ees Pärnus.

Sellesuvises kontserdikorralduses arvestatakse Terviseameti poolt esitatud avaliku ürituse nõuetega. Publikut saab saalis olema vähem ning vastavalt hajutatud paigutusele on istumine ja liikumine ümberplaneeritud, samuti tagatakse desinfitseerimisvahendid. Riskirühma kuuluvatel inimestel soovitatakse valida võimalus festivalist osa saada loodava Pärnu Muusikafestivali TV vahendusel.

KONTSERDIKÜLASTAJA MEELESPEA

* Pärnu Muusikafestivali kontsertidel kehtib publiku hajutatuse reegel.
* Saali uksed avatakse 30 minutit enne kontsertide algust.
* Avatud on teenindusega garderoob.
* Külastajatel palume kohale tulla piisava ajavaruga ning pärast kontserti saalist väljumisel hoida omavahel distantsi.
* Kontserdisaali sisenemisel ja väljumisel palume jälgida saaliteenindaja juhiseid, liikumine toimub ridade kaupa, saaliteenindaja avab ise ukse ja annab märku, kui võib liikuda.
* Fuajeedes on olemas desinfitseerimisvahendid
* Palume ostmisel eelistada e-piletit. Pärnu kontserdimaja kassa on avatud juhul kui pileteid on veel saadaval.
* Haigustunnustega on kontserdi külastamine keelatud. Soovi korral ostetakse piletid tagasi, palume pöörduda tagasiost@piletilevi.ee
* Riskirühma kuuluvatel isikutel (vanemaealised ja kroonilisi haiguseid põdevad inimesed) palume võimalusel vältida sündmusel osalemist. Soovituse täitmise eest vastutab eelkõige iga inimene ise, hinnates enese tervislikku seisukorda. Soovi korral ostetakse piletid tagasi, palume pöörduda tagasiost@piletilevi.ee
* Piletile märgitud istekoht ei ole kehtiv. Klienditeenindajad paigutavad inimesed kohtadele vastavalt hetkel kehtivatele Terviseameti nõuetele. Istekohti muudetakse samaväärselt Teie esialgselt ostetud istekohaga.
* Kõrvuti saavad istuda vaid perekonnaliikmed, kes on ostnud pileti kahele. Istekoha omavoliline muutmine ei ole lubatud
* Palume kõigilt külastajatelt mõistvat suhtumist ja praegu kehtestatud reeglitest kinnipidamist.
Pärnu Muusikafestval soovib meeldivaid elamusi!

Taust:

Pärnu muusikafestival on Eesti üks hinnatuim klassikalise muusika festival, mis on kasvamas üheks olulisemaks orkestrifestivaliks kogu Euroopas. Pärnu muusikafestivali fookuses on eelkõige orkestrimuusika, mille olulisim kandja on spetsiaalne kõrgetasemelise koosseisuga festivaliorkester, kuhu tulevad mängima oma ala tipud kõikjalt maailmast. Festival on toimunud aastast 2009 ning oma kõrge taseme saavutanud tänu Neeme Järvi ja festivali kunstilise juhi, Paavo Järvi, suurele pühendumisele.

Eesti Festivaliorkester tuli Paavo Järvi käe all esimest korda kokku 2011. aastal, kandes toona nime Pärnu Festivaliorkester. Eesti Festivaliorkester koosneb parimatest Eesti orkestrantidest ja välisriikides karjääri tegevatest Eesti muusikutest ning Euroopa tipporkestrite liikmetest. Orkester on esindanud Eestit mitmetes tuntud muusikamajades ning esinenud BBC Promsil Albert Hallis. Kodupubliku ette astub orkester igal suvel, Pärnu Muusikafestivalil.

Järvi Akadeemia on Pärnu Muusikafestivali lahutamatu osa. Järvide perekond on alati pidanud eesti noorte muusikaharidust endale väga oluliseks ning südamelähedaseks teemaks ning seetõttu pandigi alus Pärnus toimuvatele laiahaardelistele meistrikursustele.
Järvi akadeemia koosneb kolmest osast: dirigeerimiskursusest ning kursustest keelpilli- ja puhkpillimängijatele. Rahvusvahelist dirigeerimiskursust juhendavad Neeme Järvi, Paavo Järvi, Kristjan Järvi ning Leonid Grin. Noortele instrumentalistidele annavad meistrikursusi kõrgelt hinnatud muusikud ning pedagoogid nii Eestist kui ka välismaalt.