"Soovitan aga tõsistel arhitektuurihuvilistel kasutada võimalust ja minna paarile eriekskursioonile, mida korraldavad arhitektid ise. Kopli liinidel teevad laupäeval kell 12 ja kell 13 algavad ekskursioonid arhitekt Ove Oot ja maastikuarhitekt Kaie Kuldkepp," soovitab üks Open House Tallinna produtsentidest Maria Kristiin Peterson. "Ja väga eriline on ka võimalus minna Tallinna Ülikooli kahte õppehoonesse ekskursioonidele koos Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudi direktori Katrin Saksaga. Need ekskursioonid toimuvad nii laupäeval kui pühapäeval kell 12-16."

Kõikidel ekskursioonidel saab osaleda ilma eelnevalt registreerimata, erandiks selles osas on vaid Linnahall ja Rootsi Suursaatkond. Linnahall kujunes ootuspäraselt programmi üheks magnetiks ja nii eesti- kui venekeelsed rühmad täitusid vähem kui ühe ööpäevaga.

1992. aastal Londonis esmakordselt toimunud arhitektuurisündmus Open House on levinud tänaseks viiele kontinendile ning seda külastab aastas kokku rohkem kui 1,5 miljonit inimest.

Open House Tallinn toimus esmakordselt aprillis 2019 ja sündmusel osales ligi 5000 tallinlast. Kõige populaarsemaks Open House’i objektide hulgas kujunes eelmisel aastal Rotermanni kvartalis asuv katuseterrassiga korter, mida kahe päeva jooksul toimunud ekskursioonidel külastas lõpuks kokku 537 inimest. Külastatavuse esikolmikusse mahtusid veel Lutheri masinasaal ja Äripäeva toimetus 357 külastajaga ning EKA uus hoone 347 huvilisega.

Kogu Open House Tallinn 2020 programmiga saab tutvuda kodulehel.