“Sedalaadi üritused saavad toimuda kahepoolse usalduse olemasolul. Meie kõigi vastutustundest sõltub see, et kultuurisündmused saaksid jätkuvalt toimuda. Festivalid nagu Tallinn Music Week, Sõru Jazz või Pärdi Päevad on olnud heaks näiteks sellest, et meie publik on vastutustundlik ja professionaalsed ürituskorraldajad oskavad korraldada turvalisi festivale ka keerulisel ajal. Plaanime jätkata samal kursil,” selgitab Jazzkaare produtsent ja turundusjuht Eva Saar.

Et pakkuda külastajatele parimat ja turvalist kogemust, on loodud järgmine “Turvalise festivali juhend”, millest palutakse kõigil osapooltel kinni hoida:

“Turvalise festivali juhend” külastajale:

Festivalile Jazzkaar 2020 ei ole lubatud külastajad, kes on viimase 14 päeva jooksul haigestunud COVID-19 viirusesse või olnud kontaktis kinnitatud COVID-19 haigestunuga või kellel on respiratoorse nakkushaiguse sümptomid (näiteks palavik, kuiv köha, hingamisraskused). Festival on valmis sellisel juhul piletid vahetama kinkekaardi vastu. Avaldus selle kohta saata piletid@jazzkaar.ee enne kontserdi toimumist.

Väliskülastajad, kellel on soetatud pilet festivalile Jazzkaar 2020, ja kelle koduriigis on nakatunuid 17,6 või rohkem inimest 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul, ning kellel ei ole võimalik seetõttu festivalil osaleda, saavad piletid tagasi müüa või ümber vahetada kinkekaardi vastu. Avaldus selle kohta saata piletid@jazzkaar.ee enne kontserdi toimumist.

Laadige telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab, kui olete olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Hoidke kontserdi ajal telefon sees, aga kindlasti hääletul režiimil. Veenduge, et Bluetooth on sisse lülitatud, et HOIA äpp töötaks.

Sündmusel kehtib inimeste hajutatuse nõue, palume inimestel vältida lähikontakte ja kohapeal järgida korraldaja ja personali juhiseid.

Palume saabuda festivalile Jazzkaar 2020 aegsasti, et sisemine kontserdimajja ei jääks viimasele minutile ja külastajad saaks vältida liigseid kontakte. Palume kontserdisaali sisenedes ja sealt lahkudes järgida festivali töötajate juhiseid.

Üle 50% täituvusega kontsertidele palume publikul saabuda tavapärasest varem. Vältimaks festivali üldalal liigseid kontakte jaotame külalised fortuuna alusel gruppideks, kes saabuvad alale 40 minutit, 30 minutit ja 20 minutit enne kontserti ning võivad suunduda saali istuma. Et ootamine liiga pikaks ei kujuneks aitab kontserdikülastajaid kohvik.

Kohapeal on olemas desinfitseerimispunktid käte puhastamiseks. Desinfitseerimispunktid asuvad Jazzkaare infotelgis, Vaba Lava sissepääsu juures, Vaba Lava saali uste juures, Vaba Lava WC juures, Fotografiska Tallinn sissepääsu juures, Fotografiska Tallinn saali sissepääsu juures, Fotografiska Tallinn WC juures.

Enne ja pärast iga kontserti toimub festivali saalide tuulutamine ning saalide ja WC-de puhastus.

Jazzkaar 2020 publikuga suhtlevad vabatahtlikud kannavad visiire või maske ning infopunktis on kaitseklaas, et nii publikul kui ka vabatahtlikel oleks suhtlemine turvalisem.

Julgustame publikut kasutama visiire või maske. Maskid on saadaval Jazzkaar 2020 infopunktides.

Jazzkaar 2020 infopunktide juures on vastavalt märgistatud jalaga avatav kaanega konteiner maskide äraviskamiseks.

Häälteavitused ja infoekraanid tuletavad festivali külastajatele kohapeal meelde ohutusmeetmeid meelde.

Jazzkaar soovitab võimalusel jätta üleriided autosse, et vältida liigseid kontakte üldalal.

Panditopsi kasutades saate iga kord puhta topsi, sama topsi mitu korda kasutada ei ole soovituslik.

Festivali Jazzkaar 2020 külastajad saavad isikustada oma pileti.
Kui külastaja tunneb end sündmusel olles haigena, siis tuleb pöörduda esimesel võimalusel Jazzkaare turvatöötaja poole.

Kõik elektrooniliselt pileti ostnud festivali Jazzkaar 2020 külastajad saavad enne sündmust e-maili meeldetuletusega COVID-19 viiruse vältimiseks rakendatavate tegevuste kohta ning meeldetuletuse, et sündmusel saavad osaleda ainult terved külastajad.

Artistidele mõeldud “Turvalise festivali juhendis” tuletatakse meelde, et esinema on lubatud ainult terved muusikud. Välismuusikud peavad Eestisse saabudes tegema COVID-19 testi ning kuni negatiivse testi tulemuse saabumiseni peavad muusikud viibima hotellis karantiinis. Kui negatiivne vastus on saabunud, siis võib artist esineda festivalil, vältides ebavajalikke kontakte. Samuti peavad esinejad desinfitseerima käsi ja ei tohi näiteks oma mikrofoni jagada teise lauljaga.

31. Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar toimub 9.-15. oktoobrini 2020 üle Eesti ja 3. novembril Alexela Kontserdimajas. Programmiga tutvu festivali kodulehel. Hoidkem üksteist ja ilusat turvalist festivali meile kõigile!

Jazzkaare tegemistel hoia silma peal ka Facebookis ja Instagramis.

Festivalil Jazzkaar 2020 põhiprogramm:
“Antarktika 200” Raun Juurikas, Arve Henriksen (Norra), Brian Quinn (Šveits) & Veronika Portsmuthi Kooriakadeemia kammerkoor; Anett; Anna Wibe Vibes (Läti-Eesti); Dee Dee Bridgewater (USA) & Estonian Dream Big Band; Dirty Loops (Rootsi), Disco Tallinn Goes Jazz; Hanna-Liina Võsa; Hugar (Island) / Niklas Paschburg (Saksamaa); Ivi Rausi & Laura Põldvere; Jason Hunter Group (Eesti-Leedu); JT Conception; Kadri Voorand Chamber Music Ensemble; Liisi Koikson; Moonlight Breakfast (Rumeenia-Austria); Peedu Kass—Theodor Sink; Raul Ukareda; Ramuel Tafenau; Rita Ray; Rymden feat. Bugge Wesseltoft, Dan Berglund, Magnus Öström (Norra-Rootsi); Siim Aimla Funk Band; Silje Nergaard, Espen Berg; Sooäär-Yaralyan-Ounaskari (Eesti-Soome); The Free Musketeers; Vaiko Eplik & Kristjan Randalu ning paljud teised.