Pühapäeva hommik algab linnulauluekskursiooniga Paljassaare linnuvaatlustornide juurde. Ornitoloog Peep Veedla tutvustab sügisese linnuriigi hingeelu ning seob ornitoloogia helidemaailmaga. Millised linnud on Eestisse veel jäänud; kes on kaugetele maadele suundumas; kuidas mõjutavad inimtegevusest tekkivad helid linde ning vastupidi. Paralleelselt linnulauluekskursiooniga toimub Balti Jaama Turuhoones paiknevas My Fitness klubis Hommikujooga, mis äratab ka kõige unisemad jazzisõbrad.

Telliskivi loomelinnakus asuvas Velvetis ja Põhjala Tap Roomis Noblessneri sadamalinnakus toimuvad noorte talentide kontserdid. Avastamisrõõmu jagub terveks päevaks. Esimesena alustab lauljatar-laulukirjutaja Pološywa, kes pälvis tänavusel Noortebändi konkursil Jazzkaare eripreemia. Mõnusat jazziklassikat kuuleb Reelika Ranikult, kelle kaaslasteks on Jaan Jaanson ja Aleksander Paal. Isa ja tütar Jaak Lutsoja ja Liis Lutsoja tõstavad tuju vahvate akordioni- ja viiulilugudega, nende kontserdid teevad alati tuju heaks. Tänavuse Noore jazzitalendi preemia pälvinud lauljatar Marianne Leibur koos multiinstrumentalist Robert Rebase ja kitarrist Karl Pennariga pakub lemmiklugusid oma repertuaarist ja Linda Kanter koos lauljate Pille-Rite Rei ja Viveli Maariga demonstreerib vokaalvärvide avaraid võimalusi. Põnevust pakub Muusikaviktoriin, kus mängu juhib armastatud trummar ja jazziedendaja Reigo Ahven. Kadri Voorandi Jazzkaare õhtuse kontserdi lainele häälestumiseks tasub kuulata pühapäevast vestlust armastatud lauljatariga.

Esmaspäeval avab “Jazzijuttude” vestlusring eriprojekti “Antarktika 200” tagamaid, fookuses on heliteose sünnilugu ning mootorpurjelaev Admiral Bellingshauseni ekspeditsioon Kroonlinnast Antarktikasse. Mõtteid vahetavad polaaruurija Timo Palo, mitmekülgne jazzmuusik ja helilooja Raun Juurikas, videograaf CJ Kask ning jutuajamist juhib ettevõtja Tiit Pruuli.

Et festivali nautimine mööduks kõigile turvaliselt kutsume publikut kasutama maske või visiire, hoidma distantsi ja järgima korraldaja suuniseid. Festival Jazzkaar 2020 jälgib sündmuse läbiviimisel riiklikult kehtestatud nõudmisi ürituste korraldamiseks, juhendit “COVID-19 käitumisjuhend avalike ja kultuuriürituste korraldajatele ning kultuuriasutustele” ning koostöös Terviseametiga on läbimõeldud lisameetmed, et publikul, muusikutel ja korraldajatel oleks võimalikult turvaline sündmusel osaleda. Turvalise festivalikogemuse pakkumiseks töötas Jazzkaar välja ka “Turvalise festivali juhendi” külastajatele, muusikutele ja korraldajatele. Juhendist lähtutakse Jazzkaare ajal ning see saadetakse enne sündmust kõigile elektrooniliselt pileti ostnud külastajatele, esinejatele ja korraldusmeeskonnale. Juhend külastajatele on leitav Jazzkaare kodulehelt.

31. Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar toimub 9.-15. oktoobrini 2020 Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Viljandis ning 3. novembril Alexela Kontserdimajas. Programmiga tutvu festivali kodulehel.

KAVA
Laupäev, 10. oktoober
13:00 - 16:00 Plaaditurg, Jazzkaare infotelk
18:00 Jazzijutud: Artisti karjäär muutunud maailmas, Kärbes Kitchen&Bar

Pühapäev, 11. oktoober
9:00 - 11:00 Linnulauluekskursioon, Paljassaare
10:00 Hommikujooga, My Fitness Balti Jaam
11:00 Noortebänd: Pološywa, Fotografiska Tallinn
11:30 Reelika Ranik Trio, Velvet
12:00 Liis Lutsoja ja Jaak Lutsoja, Põhjala Tap Room
12:30 Muusikaviktoriin, Kärbes Kitchen&Bar
14:30 Marianne Leibur Trio, Velvet
14:00 Artist talk: Kadri Voorand, Kärbes Kitchen&Bar
15:00 Linda Kanter Trio, Põhjala Tap Room

Esmaspäev, 12. oktoober
17:00 Jazzijutud: “Antarktika 200”, Kärbes Kitchen&Bar

Korraldaja jätab endale õiguse teha programmis muudatusi.

Tasuta kontsertide päeva toetab Eesti Autorite Ühing. Täname: Telliskivi Loomelinnak, Velvet, Noblessneri sadamalinnak, Põhjala Tap Room, Fotografiska Tallinn & Kärbes Kitchen&Bar.