Kõikjal maailmas eksponeeritud näitusel kujutatud lapsed on enamjaolt 6–18-aastased ja näitavad käepäraste kostüümide ja vahendite abil, kelleks nad soovivad suureks saades hakata. Iga lapse tulevikunägemusse süüvimine annab ainulaadse pilgu nende praegustele elutingimustele ja katsumustele.

Näituse avasid välisminister Urmas Reinsalu, ÜRO humanitaarküsimuste peasekretär ja hädaabi koordinaator Mark Lowcock (video vahendusel), fotograaf Vincent Tremeau ja üks näituse kuraatoritest Kristel Aimee Laur.

Kristel Lauri sõnul toovad pildid selgelt välja, kui oluline on humanitaarkriisides poiste ja tüdrukute jaoks haridus. „Selle näitusega saame tuua publikuni lapsed, keda konfliktipiirkondades toimuv otseselt mõjutab. Sageli näeme meedias pilte purustustest, rahutustest, sõduritest, enamasti täiskasvanutest. Kõige traagilisemalt puudutavad need konfliktid aga just lapsi, nende lapsepõlve ja unistusi. Millisena need lapsed näevad tulevikku, millest nad unistavad ning millist elu võimalikuks peavad näebki näitusel,“ sõnas Laur.

Näitus, mis sündis koostöös välisministeeriumiga ÜRO 75. aastapäeva puhul, on avatud 22. novembrini.

Näituse raames on kavas ka rida mitmesuguseid üritusi, sealhulgas ringkäigud fotograafiga ning rahuloomele, inimõiguste kaitsele ja arengukoostööle pühendatud vestlusõhtud.