Kõik, kes vähegi uudiseid jälgisid, teadsid, et endine swedpankur Robert Kitt soovib saada Tartu ülikooli kliinikumi juhiks, aga Perensi kandidatuurist avalikkus ei kuulnud. Sellele kohale valiti hoopis Perens, kes on nüüd kuu aega kliinikumi juhtida saanud.

Olete minu rehkenduse kohaselt 56-aastane. Kuivõrd te ise seda viirust kardate?

Väga õige rehkendus. Mul on tunne, et kui käituda mõistlikult, siis ei ole seda liiga palju vaja karta. Kui avalikus ruumis teiste inimestega tihedalt koos olles maski kanda, kui mitte võõrastele inimestele väga lähedale minna ja mitte käia väljas tihedalt asustatud kohtades, siis ollakse teinud piisavalt selleks, et end kaitsta. Hirmu mul ei ole.

Kuidas seletada seda, et Eesti oli vahepeal Euroopas vaat et kõige paremas seisus ja siis tuli korraga see õudne 125?

Pigem seisneb küsimus selles, kuidas meil vahepeal nii hästi oli. Ma ei tea, kas meie sotsiaalne distants on tõesti nii suur või... Oleme seda arutanud, selget vastust ei ole. Ma ei saa öelda, et eestlased on olnud teadlikumad, sest ma tegelikult ei tea seda. Nakatumisarvude suurenemise üks võimalik põhjus võib olla see, et koolivaheajast on nüüd mõnda aega möödas.

Mis me siin käime nagu kassid ümber palava pudru. Olite Eesti Swedbanki juht nimelt neil aastail, kui 2019 avalikuks saanud materjalide kohaselt seal raha pesti. Kuivõrd teadvustate endale, et esimene sõna, mis teie kohta üldse pähe tuleb, on rahapesu?

Ma loodan, et see ei ole nii.

See on nii. Vähemasti ajakirjanike seas.

Siis on väga kahju.

Kui te 2017 Swedbanki Balti panganduse juhi kohalt lahkusite ja Charlotte Elsnitz teie asemele määrati, ei andnud te mingeid kommentaare. Formaalselt võis see küll olla poolte kokkuleppel lahkumine, aga kuidas päriselt oli?

Päriselt... (Vaikib pikalt.)