„Saame ühiselt palju ära teha, et püsida terved ja elada nii, et on rohkelt vabadusi ja võimalusi,“ ütles teatrijuht Joonas Tartu „Palun kandke maske – kordame lihtsalt ja selgelt meedikute ja teiste terviseasjatundjate soovitust.“

Eesti Noorsooteatri publik on distsiplineeritud ja mõistlik, enam ammu ei leia publiku seast köhivaid või nuuskavaid inimesi. Teater annab etendusi erinevas vanuses noortele ning publik käib jätkuvalt etendustele kaasa elamas, kaasa mõtlemas ja kaasa rääkimas. Kõik on ka jätkuvalt oodatud, soovitatavalt maskides.

Tallinna Linanteater ehk Tallinna linna asutus andis sotsiaalmeedias teada, et alates 5. novembrist palutakse teatripublikul kanda etenduste külastamisel maski.

"Tulenevalt Tallinna linnapea poolt 2.11.2020 välja antud käskkirjast, mis kehtestab isikukaitsevahendite kasutamise linna asutuste siseruumides korraldatavatel avalikel üritustel, palub Tallinna Linnateater teatripublikul kanda ennetava tervisekaitsemeetmena näomaske. Kõik teatri külastajad saavad alates 5. novembrist vajadusel teatri poolt tasuta kaitsemaski. Maske jagavad teatri publikuteenindajad enne etenduse algust kohapeal.

Vene teatri juhi Margus Allikmaa pöördumine Eesti teatripublikule:
"COVID-19 levik teeb meile kõigile muret ja sunnib seniseid harjumusi muutma. See, et teatrites on kasutusel desovahendid, publikul palutakse hoida distantsi, kasutada HOIA äppi, on saanud osaks teatri igapäevaelus. Et teatrid saaks jätkuvalt ka halveneva viirusseisu taustal õhtuti publikule avatud olla, palume publikul kanda teatris maski.

Kaitsemaskide kandmine on praegu teadaolevalt parim ennetav meede, mida iga külastaja saab teha, et teatrid saaks jätkuvalt lahti olla. Loomulikult need, kel terviseseisund ei võimalda maski kandmist, on endiselt teatrisse teretulnud maskita. Iga külastaja pingutusest – maski kandmisest - sõltub praegu, kas teatrid saavad jätkuvalt avatuks jääda.

Tänaseks pole teada ühtegi teatrist alguse saanud nakkusjuhtu. Teatrid teevad jätkuvalt kõik endast oleneva, et tagada publiku turvalisus ning etendustegevuse jätkumine ka sügis-talvisel hooajal.

Loodame südamest, et publik maskikandmise ja teatris distantsi hoidmise omaks võtab. Täname oma publikut ette mõistva, hooliva ja abivalmi suhtumise eest".