„Elas kord James Bond” räägib Bondi, James Bondi lahti ning annab vastused küsimustele, mida teinekord küsidagi ei oska.

Näiteks mida tähendavad kaks nulli Bondi legendaarse agendinumbri 007 ees. Kes teab? Õige vastus: esimene null tähendab seda, et agendil on õigus tappa ja teine, et ta on igavestele jahimaadele lähetanud vähemalt kaks inimest. Seitse oli esimene vaba number kahe nulli järel ja Bond võttis selle rõõmuga endale, sest 7 toovat talle õnne.

Kas teate, et Bond on sattunud mitu korda kurjategijate kätte ning teda on jõhkralt piinatud? Kord lõigati tema käsivarrele noaga kirillitsas täht ш ehk lühend sõnadest smert špionam ehk surm spioonidele, mille akronüüm oli SMERŠ – Nõukogude Liidu vastuluure. Ka on Bondil murtud väike sõrm ja teda on järanud barrakuda.

Bond käis missioonidel vaid kaks-kolm korda aastas. Ülejäänud aja tegi ta Briti vastuluureteenistuse (MI6) peakontoris paberitööd ja täitis tüütuid ülesandeid. Tema laual on kolm telefoni – must majavälisteks kõnedeks, roheline majasisesteks ning punane M-iga kõnelemiseks.

Palgana laekub Bondi arvele sama palju kui Suurbritannia riigiametnikul pluss umbes teist sama palju maksuvaba tuluna. Missioonidel võib ta raha kulutada, palju soovib.

Bondi isa on šotlane, ema šveitslanna, nad hukkusid mägimatkal. Bond, James Bond, sündis 1920. aastal ehk siis sai tänavu saja-aastaseks.

Lisaks relvale ja moonale on Bondil missioonil kaasas kaks nuga – Wilkinsoni lapik viskenuga ja teine, mille ta kinnitab vasaku õlavarre külge ja mantlivarrukas hoiab ta žiletitera.

Bond koostab raamatut käsitsivõitlusest pealkirjaga „Ellujäämine” ja loodab, et seda kasutatakse õppematerjalina tulevaste agentide koolitamisel.

Bondil oli komme magada alasti, kuid pärast üht Jaapani missiooni hakkas ta voodis kandma vanamoodsat pikka, nööpideta ja põlvini ulatuvat öösärki.

Kuigi filmides joob Bond vodkat martiiniga, on ta lemmik hoopis säärane kokteil: kolm osa Gordon’s džinni, üks osa viina, pool osa Kina Lillet’d ja suur õhuke sidruniviil.

Need siis mõned faktid Bondist, James Bondist, ent kirjeldatud raamatus on neid veel kümneid ja kümneid.