Panso nädala üritustel kanname maski, mida on ka kohapealt võimalik soetada. Ka desinfitseerimisvahendid on olemas. "Kõik teavad teatrimees Pansot. Aga tegelikult oli ka loodusemees Panso. Vähem tuntud, kuid kaugeltki mitte vähem tähtis," ütles näituse kuraator Piret Simson.

Panso alustas lihtsalt sõpradega matkamisest, jätkas Eesti Looduseuurijate Seltsis ja temast sai lõpuks Eesti Looduskaitse Seltsi üks asutajatest ühes legendaarse looduse- ja kirjamees Jaan Eilartiga. Looduskaitse Seltsis ta ka lõpetas oma avaliku elu: seltsi piirkondlikul kokkutulekul loetud Kersti Merilaasi "Mullakaevaja" 1977. aasta augusti keskel jäigi tema viimaseks avalikuks esinemiseks.

Näitus "Loodusemees Panso" näitus on Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi panus, et tuletada meelde see Panso elu veidi unustusse jäänud peatükk. Voldemar Panso armastas öelda, et ta käib looduskaitserahva üritustel õppimas, kuidas teater võiks areneda - kui oleks samasugune "looduserahvale" omane üksmeel, vaikus ja kord. Neilt haruldastelt fotodelt paistab ajastu vaimu, elujanu, uudishimu ja sõprust.

Näitus jääb avatuks teatripäevani, 27. märtsini 2021.
Kuraator on Piret Simson, kunstnik Liina Tepand, töögruppi kuulusid Marika Palu, Simmo Priks, Mart Laul, Madli Pärn ja Madis Mikkor.