Komisjoni kuulusid Triin Soone (Eesti Lastekirjanduse Keskus), Ilvi Liive (Eesti Kirjanduse Teabekeskus), Kaidi Urmet (Eesti Kirjastuste Liit), Mihkel Volt (Eesti Rahvusraamatukogu), Janika Kronberg (EKL), Eeva Park (EKL), Indrek Koff (EKL) ja Tiit Aleksejev (EKL).

Kirjanikupalka hakkasid 2015. aasta lõpus tehtud otsusega saama viis inimest: Maarja Kangro, Indrek Koff, Mihkel Mutt, Jürgen Rooste ja Triin Soomets. Algul oli valitute seas Tõnu Õnnepalu, kuid tema otsustas end taandada et „jätta endale vabadus mitte kirjutada”. Tema asemel sai palgale Soomets. Õnnepalu puhul oli tegemist aga "palgasaaga" esimese vaatusega.

2017. aastal pälvisid kirjanikupalga peale eelnimetatute Mehis Heinsaar, Eeva Park, Jan Kaus ja Hasso Krull. Viimases voorus lisandusid Piret Raud, Maimu Berg ja Kätlin Kaldmaa.

2019. aastal sai Tõnu Õnnepalu taas kirjanikupalgale (iga kirjanik peab ise avalduse esitama - K.H), kuid ta loobus hiljem taas palgast. Tol aastal valiti kirjanikupagale ka Holger Kaints, Mart Kivastik, Anti Saar ja Urmas Vadi. Õnnepalu asemel sai palga Kai Aarelaid.

Õnnepalu põhjendas toona muu hulgas nii: "Uudise teadasaamisest saadik on selline tunne, nagu oleksin sooritanud mingi inetu teo ja peaksin seda nüüd iga päev õigustama. Kolm aastat sellega elada, mis siis, et ometi kord ilma rahamuredeta? Ei. Ei kannata välja. Kuidagimoodi ikka saan hakkama... Kirjanikupalk võib olla arusaadav kuskil õiglastes Põhjamaades, kuid mitte vaeses ja lõhkikistud Eestis".