1x
00:00

Lasteraamatute müügi tõus on Vahteri sõnul omane kõikidele segastele aegadele. TOP 100-st olid sel aastal lausa 30 lasteraamatud. "Parimad eestikeelsed originaalraamatud olidki sel aastal lasteraamatud, näiteks Anti Saare teosed," sõnas Vahter.

Aasta oli eestikeelsete romaanide osas nõrgem aasta kui tavaliselt. "A-kategooria autoritelt - Luik, Kivirähk, Õnnepalu - romaani ei ilmunud. Harglal aga ei ilmunud uut Melchiori-sarja romaani. Ükski sel aastal ilmunud romaan ei läinud laiadele massidele korda".

Millised on parimad sel aastal ilmunud Eesti autorite teosed ning mida arvab Vahter näiteks Vahur Afanasjevi uuest romaanist või Martin Alguse jutukogust, kuula juba podcastist.

Saate teises osas andis Tauno Vahter mõned soovitused sel aastal ilmunud tõlketeostest, näiteks tuli kõne alla elulooraamat "Elu oli laif. Matti Nykänen" Rain ja Piret Kooli tõlkes.

Saate lõpus tuleb aga külla Eesti Päevalehe ja Delfi uudistejuht Mihkel Tamm, kes räägib oma "lugemiskiiksust". Puudutab see nii mahukamaid kui vähem mahukamaid raamatuid.

Eelmisi "Lappaja" saateid saab kuulata siit.