Miks ütleb riigiprokurör Sigrid Nurm, et Louis Freeh ja Martin Helme paralleelne uurimine seab ta äärmiselt pentsikusse seisu ning millal jõuab Swedbanki kriminaalasi süüdistusteni? Miks ei võtnud valitsus vedu juba välja lubatud lobireeglite kehtestamisega ning ei luba seda eelnõud enam tagasi lauale?

Kui kaua venib veel Rail Balticu rajamine ja millised on uued tõkked selles projektis? Mis juhtus kahe uurimisega, mille politsei ja rahapesu andmebüroo alustasid „pettuste vabriku” osas, millega rööviti tuhandetelt inimestelt nende säästud.

Miks ei hakanud politsei uurima valge Hummeriga ärimehe räiget sõimu mustanahalise aadressil? Kuidas pääses tööinspektsioon töökiusu juhtumitest puhtalt ja miks korjasid Skandinaavia riigid uiguuride sunnitööga toodetud maskid müügilt, aga Eestis hoopis laiendati nende müüki?

Ekspress Meedia uuriv toimetus vaatas, mis on saanud neist teemadest ja inimestest, mida ja keda me sel aastal kajastasime. Mitmed meie lood viisid erinevate ametlike uurimisteni, koostati raporteid ja otsiti süüdlasi. Osad lood arenesid edasi meist sõltumata ning veel mõnede puhul jäid oodatud arengud hoopis sündimata.

Kliki piltidel ja saad tead iga teema arengutest lähemalt teada.