„Suhteliselt ebamugav on, kui sind automaadist tulistatakse. Valus ka kusjuures, ega see meeldiv ei ole. Kui sa kellelegi ette jäid, siis suuremal osal, olles heroiini mõju all või mitte, läks see sõrm päästikule väga lihtsalt. Neid juhtumeid oli seitse, palju neist planeeritud, seda ma ei tea. Eks kui sa ei lase inimestel vabalt toimetada ning lähed nende ja nende ohvri või raha vahele, siis oled sina esimene sihtmärk. Väga ebameeldiv, ei soovita kellelgi pihta saada. Aga ma ei nuta ega halise, et issand jumal, ma sain pihta. Ma tegin seda teadlikult ja see oli tagajärg,” meenutas Meelis Lao, kuidas teda Tallinna kesklinnas kuulsa Flexeri spordiklubi ees tulistati.

1995. aastal hakkas levima kuuldus, et Lao on kroonitud Eesti allilma liidriks ja tõsiselt võetavaks autoriteediks. Eesti Päevalehe uues podcast’i saates „Maffiatoimik” rääkis Lao avameelselt pöörastest 1990-ndatest, oma suhetest Eesti tuntud maffiategelaste Kalev Kure ja Nikolai Tarankoviga ning Eestis tegutsenud välismaistest rühmitustest.

Meelis Laod intervjueeris saatesarja juht ja raamatu „Eesti maffia” autor ajakirjanik Paavo Kangur. Esimeses saates keskenduti sellele, kuidas Nõukogude Liidu lagunemine ning piiride avanemine jättis Eesti ida ja lääne vahele ning kuidas kardinaalsed muutused tõid siia värvikaid tegelasi, kes ühel või teisel moel õnne otsisid. Sellega kaasnes ka vägivald ja omavaheline arveteklaarimine.

„Maffiatoimiku” esimene osa ilmub Delfi Taskus juba sel reedel.