Et need otsused tehtud saaksid, on Eestil kiiresti vaja valitsust, mis tegeleks kogu hingest just nende küsimustega. See on üks põhjendus, miks Kaja Kallas ja avalikkus unustasid Eesti ühe aegade suurima korruptsioonijuhtumi 24 tunniga (nagu heidab õigusega ette erakond Eesti 200 ja mitte ainult nemad). Mõistagi mängib kaasa see, et Reformierakond tahab kangesti valitsusse saada ja Keskerakond sinna jääda, aga kindlasti ei räägi ka koroonaolukord selle poolt, et algaksid nädalaid kestvad pingelised koalitsiooniläbirääkimised. Erakorraliste valimiste korraldamine, mis oleks vahest kõige ausam lahendus, võtaks veelgi rohkem aega.

Keskerakond peab oma organisatsioonist korruptsiooni välja rookima. Tegelikult pole nad ju valitsusse jäämist ära teeninud.

Kuna värskelt järjekordse kriminaalsüüdistuse saanud erakonda sisaldava valitsuse moraalne vundament on nõrk, peaks Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioonilepe keskenduma koroonakriisi lahendamisele. Muude valimislubaduste leppesse pressimine ja täitmine jäägu ootama rahulikumat aega. Eesti poliitika vajab praegu viisakust, konsensust ja rahu, mitte arutut ja kompromissitut võitlust, kuhu jõuti välja enne Ratase valitsuse tagasiastumist.

Juba suvel pöörab Eesti poliitika nagunii valimislainele: 10. augustist 29. septembrini valitakse presidenti, 17. oktoobril kohalike omavalitsuste volikogusid. Vahepealsed napid talve- ja kevadkuud võiks pühendada valimiskampaaniavabale koroonakriisiga tegelemisele. Keskerakond rookigu samal ajal ka oma organisatsioonist korruptsiooni välja. Tegelikult pole nad ju valitsusse jäämist ära teeninud.