Käesolev nädal andis võimaluse veelgi sügavamale vaadata, kuidas oli punutud kuritegelik võrgustik dopinguarst Mark Schmidti ja Mati Alaveri juhitud Eesti suusaekipaaži vahel. Keelatud veredopingu kasutamisega vahele jäänud Karel Tammjärv ütles kriminaalmenetluse käigus, et Alaver oli teda kallutanud dopingut kasutama, sest Tammjärv polnud tema hinnangul teistega võrdsel stardipositsioonil.

"Alaver pidas silmas, et teised sportlased kasutavad tulemuste saavutamiseks keelatud võtteid – dopingut ning nendega võrdselt võistlemiseks peaksin minagi seda kasutama. Selliseid jutte rääkis Mati tema autos koos sõites, tema juures kodus olles ja võistlusreiside ajal. Mati nägi minus potentsiaali ja tahtis mind aidata. Mina arvan, et tema teadmiste valguses oli minu positsioonilt spordis edasi liikumiseks dopingu kasutamine ainuvõimalik samm, et olla teiste sportlastega võrdsel positsioonil," sõnas ta.

Seekordses "Maffiatoimikus" avab Kristjan Port, mis ajab sportlased ja treenerid kuritegelikule dopinguteele. Oma osa on sellel ahnusel olla esimeste seas, kuid hiljem juba hirm - kui ta esimesena ei lõpeta, on sportlase vaev ning investeeritud raha kaotsis.

1x
00:00