Balanas Sisters on esinenud ka sellistes saalides nagu Carnegie Hall, Laeiszhalle, Walt Disney Hall ja Berliner Philharmonie, samuti on kõnekas õdede koostööpartnerite nimekiri: Anne-Sophie Mutter, Sir Peter Maxwell Davies, Trevor Pinnock, Murray Perahia jpt.

Palmse kontserdi kavas leiab vihjeid nii barokiajastule kui ka impressionismile, samuti kõlab Pēteris Vasksi püha Teresale Ávilast pühendatud mõtlik ja sugestiivne teos „Castillo interior“.

Tiina Jokinen ütleb oma muusikavaliku kohta nii: "Olles seotud kahe pisut teistmoodi muusikafestivaliga – Klaaspärlimäng ja Orient – võin rahulikult öelda, et kuulun õnnelike inimeste hulka tehes tööks just seda, mis mulle meeldib. Nimelt võin oma kultuuribiiti panna kokku just kummagi festivali kavadest ja sinna natuke temaatilist laiendust lisada. Seega võiks siinkohal öelda, et tulge reedel Ida uue aasta saabumist tähistama Rotermanni kvartalisse või siis päev hiljem Palmsesse kuulama õdesid Balanaseid või suvel Tartusse Klaaspärleid veeretama ning vastused ongi olemas.

Et aga ilmselt tuleb siinkohal siiski ka mingi edetabel kokku panna, annan endast parima. Ajan järjekorra meelga segi, et ei tekiks muljet, nagu üks loominguline laps (loe: festival) oleks armsam kui teine".

Handel-Halvorsen Passacaglia Õdede Balanaste esituses

Beethoven / Vähi Hommage a Brillance de Lune

Vähi Maarja Magdaleena Evageelium

Ashura rituaal ja Mulla Bassem

Mozart Requiem

Ja kes ei jõua kõike kuulata, siis Dies Irae

Desert Rose – Sting ja Cheb Mami

Nusrath Fateh Ali Khan

Jivan Gasparian ja tema „võlupill“ duduk

Monochrome Kodo esituses

Jaga
Kommentaarid