Avaldame pöördumise täismahus.

Hea teatrisõber!

Täname Sind pingutuse eest, mida oled teinud seni, et võidelda viirusega. Oled kandnud eeskujulikult maski, desinfitseerinud käsi ja hoidnud teiste teatrikülalistega distantsi. Oled aidanud hoida kultuuri lahti. Ja oled näidanud head eeskuju ka väljaspool teatrit.

Me kõik oleme viirusest väsinud, nii publik kui teatrid. Vaatamata väsimusele peame üheskoos pingutama, et hoida seda edu, mida viirusega võitlemisel Eestis saavutanud oleme. Peame pingutama, et hoida teatrid avatud: nii meie, teatrid, oma kollektiivides, kui teie, publik, meid külastades.

Meil on mure. Müüsime teile pileteid juba siis, kui oli lubatud täita kogu saal. Valitsus kehtestas 1. veebruarist teatrile kohustuse hoida pool saali tühi ja publikut hajutada. Oleme osa pileteid tagasi ostnud ja saalid pooltühjaks saanud. Samas on välja müüdud parimad vaatekohad, mistap pooltühjas saalis kiputakse istuma endiselt tihedalt koos – ikka neil parimatel istekohtadel. Hajutamiseks vajame publiku abi.

Palun ole mõistev ja vastutulelik, kui palume Sul teatrisaalis istuda mujale kui kohanumber Sinu piletil. Palun ole mõistev ka siis, kui koht on lavast pisut kaugemal. Meie, teatrid, lubame, et jätame pool saali tühjaks ja tagame seeläbi kõigi saalisviibijate hajutatuse. Ja seda nii, et teaksime, kuhu Sa istud, et vajadusel, kui tõesti on tervislikel põhjustel terviseametil vaja Sinu poole ettevaatuse mõttes pöörduda, oleks see võimalus olemas.

Oleme seni suutnud ühise pingutuse tulemusel hoida ära nakatumised teatrisaalis. Ühiselt saame teha nii, et risk teatris nakatuda püsib miinimumis ja seega pole teatrite sulgemiseks põhjust. Ühiselt – publik ja teatrid – saame aidata valitsusel teha otsuseid, mis jätavad teatrielu avatuks.

Sind tänades

Eesti Etendusasutuste Liit