Auhinnakomitee otsustajate sõnul on Eero Epner aastaid panustanud Eesti ühiskonnas oluliste teemade sõnastamisesse sõltumata sellest, kas lavaks on teatrilava, ajalehe küljed või mõni muu meedium.

Epner ise - andekale ja tundlikule inimesele kohaselt - jääb preemiat kommenteerides tagasihoidlikuks. Nagu mitmed teisedki laureaadid, ütleb ka Epner, et "ei tunne, et oleks preemia päriselt ära teeninud". Preemia adressaadi õigsuses on samas muidugi enam kui keeruline kahelda.

Epner on ühiskonda panustanud puudutades sotsiaalselt ülitundlikke teemasid ning lähenedes nendele külma närvi ja tundliku meelega. 2019. aasta kevadel ilmus Eesti Ekspressis Eero Epneri perevägivallateemaline lugu “Sest nad saavad”, mis tõi lugejate ette mitmetes Eesti kodudes toimuva. Epneri kirjutised on levinud avaldamisest saati ning julgustanud inimesi ühiskonnakriitilistel teemadel sõna võtma. Mullu aastal pälvis Epner ka “Sest nad saavad” olemusloo eest vägivallaennetuse auhinna.

Palju kiitust on pälvinud Epneri teatrilavastused Kanuti Gildi SAAL-is koos Juhan Ulfsaki ja Mart Kangroga. "Workshop" sai tunnustuse 2019. aastal teatriauhindade jagamisel (2018. aasta loomingu eest) ning kriitikute kiituse pälvis ka eelmise aasta augustis publiku ette jõudnud "Kas te olete oma kohaga rahul". Lavastus vaatest, ridadest ning ruutmeetri keskmisest hinnast. Mis on see, millest me oleme ilma jäänud? Aga see, millest unistame? Mis on see, mis laguneb ja mis on see, mida näeme oma viienda korruse aknast? Lavastus tabas täppi mitmes mõttes ning sobitus "koroonaajastussse" hästi.

Etenduskunstide ühisauhind lavastusele "WORKSHOP" (teatriauhindade jagamine 2019. aastal)

2018. aastal valmis kunstiajaloolasest Epneril raamat "Konrad Mägi". Viimane teaduslik monograafia enne seda ilmus 40 aastat varem. Samal aastal andis president Epnerile üle Konrad Mäe sihtasutuse preemia Konrad Mäe elu ja loomingu tutvustamise eest võõrsil aastail 2017–2018. Epneri kureerimisel avati 2019. aasta lõpus Torino ühes tuntuimas muuseumis, Musei Realis näitus „Konrad Mägi. Põhjamaa valgus“. Näitus langes samasse aega, mil täitus 100 aastat Mägi reisist Itaaliasse.

Ajas veelgi enam tagasi minnes ei saa üle ega ümber NO99 parimatest aegadest, mil Epner dramaturgina tundlikud teemad meisterliku dramaturgina publikuni tõi ja edasi mõtlema suunas.

Epneri varasemad auhinnad:

2006 Eesti Teatriliidu kriitikaauhind
2011 Eesti Vabariigi kultuuripreemia (koos Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperiga; Teater NO99 suurprojekt ""Ühtse Eesti" suurkogu")
2013 Eesti Teatriliidu sõnalavastuste žürii eriauhind
2013 Eesti Teatriliidu algupärase dramaturgia auhind
2014 Reet Neimari nimeline kriitikaauhind
2016 Eesti Teatriliidu teatrikunsti eriauhind (lavastusprojekti "Ühtne Eesti" meeskonna liige)
2017 Eesti Kultuurkapitali kujutava ja rakenduskunsti sihtkapitali aastapreemia (Konrad Mäe elu ja loomingu põhjaliku uurimise ja rahvusvahelises plaanis teadvustamise ning mitmekihilise, tugevalt üldistusjõulise, kaasaegse lähenemisega kunstnikuportree loomise eest raamatus "Konrad Mägi")
2019 Eesti Teatriliidu etenduskunstide ühisauhind (koos Mart Kangro ja Juhan Ulfsakiga)
2020 Enn Soosaare esseistikapreemia (essee "Sest nad saavad")
2021 Eesti Vabariigi kultuuripreemia (töö eest kunstiteadlase, kuraatori ja dramaturgina)