Mart Soo ja Florian Walter tutvusid 2015. aastal Wrocławis, kus mõlemad osalesid Euroopa riikide muusikute ühisprojektis Melting Pot ning sellest ajast saadik on nad regulaarselt koos musitseerinud. Muusikute koostööd dokumenteerib 2020. Aasta teises pooles välja antud album „The Golden And Other Ratios“, mille kaheksa lugu on loodud kujuteldava retrofuturistliku kosmosevesterni filmimuusikaks. Koosluse kontseptuaalne improvisatsioon kirjeldab erinevaid stereotüüpe, õhustikke ja lavakujundusi, kuid jätab kuulajale siiski piisavalt ruumi, et ise kujutluspilte luua. Mart Sood ja Florian Walterit saab kuulata augusti lõppu lükkunud festivalil Jazzkaar.

Kuni kultuurielu on pausil, tutvu Mart Soo playlistiga. Muusikavalikut saab kuulata siin.

Elis Regina & Tom Jobim - Aguas de Marco
Sobib nime poolest märtsi lõpus ka Eestisse, kuigi kontekst on teine...Brasiilias on märts suve lõpp.
Ilmselt kuulsatest Jobimi lugudest kõige tavatuma harmoonia ja mantrasarnase tekstiga. Puhas rõõm,et salvestusest on video, tantsuline ja kaasakiskuv.

Django Bates - Interval Song
Briti huumor geniaalses garneeringus! Muusikateooria baaskursuse, aga ka elukestva pillimänguoskuste arendamiseks. Korduval (või ka esimesel) kuulamisel võib esile kutsuda muige suunurgas.

Skuli Sverrison and Bill Frisell - Afternoon Variant
Islandi bassisti ja ameerika kitarristi duo. Kahe instrumendiga viiakse meid imeilusale teekonnale, mis on nii lihtne ja majesteetlik korraga.

Focus - Hocus Pocus
Hollandi progebänd annab kuuma TV otsesaates.Aastal 1973. Nauditav segu rock- ja vanamuusika traditsioonide segunemisest, plahvatusele lähenevast energiast ja pillimeeste virtuoossest pillivaldamisest.

Reggie Watts @ PopTech 2011
Kontsert, väga vaimukas… Aga nõuab kuulajalt ka pingutust, et ree peal püsida. Midagi neile, keda köidavad beatbox,luupimine intellektuaalne huumor ja musikaalsus.

Tigran Hamasyan Vardavar live in the mountains 2013
Armeenia rahvamuusika vaimustav segu paljude mõjutajatega. Geniaalse pianisti üks paljudest projektidest.

Marc Johnson - Summer Running
Korduvalt Tallinnas esinenud bassist, suurepärane muusik, bändijuht ja visionäär. Metheny, Friselli ja Erskine nimed ei vaja tutvustamist. Või kui vajavad-uurige järgi. Tuleb välja, et hr. Johnson on ka väga hea helilooja!

Victor Borge
Loeng klassikalise muusika radadel: Hans Christian Mozart, Viini valss, ooper… ja palju muud. Teejuhiks Taani päritolu aristokraatlik koomik-klaverivirtuoos Victor Borge! Kui nii hästi klaverit mängida, siis tohib ka sellist huumorit lubada, ma väga loodan…

Ensemble Kaspsberger Rolf Lislevand
Vanamuusika võib olla isegi vägagi improvisatsiooniline! Eriti kui seda tõlgendab Norra virtuoos Rolf Lislevand!

Glen Gould - J.S.Bach Goldbergi variatsioonid (1/4)

Kahe geeniuse kohtumine.