Leslie Laasner lisab, et tema jaoks kroonib antud lugu minidiivalik attitude ja arusaamatust täis igatsus. “Tavaliselt sünnivad lood kiiresti ja iseenesest, mingitsorti lihtsa ja värvikate kujunditega loo jutustamise alustel, olgu formaadiks siis muusika või mõni muu kunstivorm,” täpsustab autor Leslie.

Lovebirds – Want You In My Soul
Lugu, mis liigutab mind pealaest jalatallani, pisarateni välja. See on armastuse viis, mis väljendub minu jaoks igas selle loo sekundis. Originaalis on sellel lool väga pikk sissejuhatus enne, kui põhikäik su jalust maha niidab. Igatsen seda varahommikust päikesetõusu mõnel suvisel festivalil, kus kuuled juba kaugelt veel mängiva loo sees vihjeid, et just see Lovebirdsi hitt on DJ järgmine valik. Külmavärinad. Uhhhh!!!!!

Banks – Brain
Lõikab teravalt ja hoolib hellalt. Banksi muusika on läbinisti naiselik, mõjudes võimestavalt ja julgustavalt. Oma mõtete ja harmooniatega võtab jalust nõrgaks. Ma ei saa jätta märkimata ka tema lugusid “Alibi”, “Goddess” ja “This is what it feels like”. Naised – kohustuslik kuulamine. Mehed – rangelt soovituslik.

The Weeknd – Privilege
Artist, kelle kontserdikülastus on mu wish list’is olnud aastaid. Armastan eriti The Weekndi algusaja muusikat, kuigi ei saa salata – mees oskab üllatada ka oma igal uuel sammul. See pahapoisi imidž igatsuse ja kahetsuse mahlas mõjub vastupandamatult. Geniaalne.

Soulja Boy – Kiss Me Thru The Phone
Ma ei tea, kas mul peaks olema piinlik, et selle loo siia panin, aga stoori on järgmine. Mul on üks 2000ndate playlist, mida aeg-ajalt nostalgiliselt külastan. Panin mängima sellesama Soulja Boy laulu ja üllatuseks oli mul iga viimane kui sõna peas. Ma arvan, et paremat väljendust ühe loo fännamisest on raske leida. Meenub isegi seik, kus sõbrannadega enne muusikatunni algust õpetaja arvutist selle loo valjult mängima panime ja täiest jõust kaasa laulsime. Head ajad, head ajad.

Calvin Harris – Flashback
Aastaid tagasi oli mul valida, kas lähen Pärnusse peole või Lauluväljakule Calvin Harrise kontserdile. Kuigi olin suur Calvini fänn, valisin peo, kuna äsja täisealiseks saades oli pidu alati mu esimene valik. Kui hiljem uudistest lugesin, et mõned Eesti tüdrukud olid Calvin Harrisega Pirita promenaadil suveöise linnapanoraami taustal hänginud, pidin kreepsu saama ja mu hing täitus ängiga. See on üks väheseid kordi elus, kui tundsin, et mingit otsust kahetsen.

Spice Girls – Say you’ll be there
Siia võiksin ma panna ükskõik, millise Spice Girlsi loo, sest just neile kuulus minu elu esimene andunud fänniks olemine, Britney jõudsalt kannul. Hommikust õhtuni jahvatas televiisoris “Spice World Movie” – mille VHS-kassett mulle kingiti – teistel pereliikmetel kõrvad suitsemas; lasteaias igal võimalusel Mel C jäljendamine ja hunnikute viisi erinevaid Spice Girlsi väljalõigatud piltidega mappe ja kaustikuid. Kui ma olen midagi elus teinud südamega, siis fännanud Spice Girlsi.

Nancy – Hellalt hoia mind
Mul on kahju tõdeda, et need ajad on möödas, kus ma ridaelamu rõdu peal naabritele ja Orissaare alevi rahvale Nancy laulude järgi esinesin, kuid mälestused neist hetkedest saadavad mind endiselt.

Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya, Pink – Lady Marmalade
Oi aegu ammuseid, kui sai teise klassi tüdrukuna koos sõbranjedega noortekeskuse pidudel selle loo saatel fliisid seljas rahvale esinetud. Ei pea vist mainida, et kellelgi meist polnud aimu, et selle loo sõnad kedagi voodisse meelitavad (“Voulez-Vous Coucher Avec Moi?”). Mina olin Mya ja nautisin esimesena laulma hakkamist no ikka totaalselt. Iga kell teeks uuesti, aga nüüd paneks fliisi asemel selga võib-olla midagi muud…

Ines – Once In A Lifetime
Orisaaare alevik, Võidu tänav, ühe ridaelamu hoovi kiigeplats. Kiigel on koha sisse võtnud Hanna, kes laulmahakkamiseks proovib kiigele korraliku hoo sisse saada. Kui hoog üleval, küsib ta publikult, kelleks on sama ridaelamu teised lapsed, et kas ta peaks täna laulma seda “One in life” laulu Inese häälega või oma häälega. Ja publiku tungiv soov oli alati muidugi “Inese häälega!” Ja isegi, kui täna ei suuda ma absoluutselt Inese väga erilist ja kaunist tämbrit järgi teha, siis tol ajal kõlasin ma enda meelest lausa äravahetamiseni sarnaselt. Vapustav enesepete!

Tears For Fears – Everybody Wants To Rule The World
Väga äge, et vanasid hitte on hakatud romantiseerima ja taas luubi alla tooma. Siinkohal peab tänulik olema Gen Z-le ja sotsiaalmeedia revolutsioonile TikTokiga eesotsas, kust ka ise selle loo hiljaaegu taasavastasin. Imelised meloodiakäigud, igatsusetunne… Lausa poeetiline.

LeHANNA – Segane peast
Ilmselt eelnevaid lugusid lugedes ei saa mööda vaadata faktist, et see väike plikatirts Hanna ihkas igal hetkel ja igal pool esineda. Kui keegi oleks mulle tol ajal öelnud, et vaid veidi üle 20 aasta veel ja sul on juba kolm täitsa oma laulu, oleksin ma kõik oma toimetused sinnapaika jätnud ja hakanud seda 20 aasta täitumist ootama. Aga õnneks mul see info puudus ning olen saanud aastaid unistada ja pingutada, et olla täna siin ja esitleda oma kolmandat singlit “Segane peast” Jah, ma kuulan oma laule, sest olen sellest kõigest liiga kaua unistanud, et seda mitte teha. Aitäh!