1x
00:00
Kaie Holm

Eelmise aasta kevad pani raamatukogud kiiresti oma tööd ümber korraldama. "Lähtusime eeskätt sellest, kuidas tegeleda meile oluliste sihtrühmadega ehk laste, noorte, õpetajate ja eakatega. Kõige enam sai kõneainet lastele skaibi ja messengeri teel raamatute ettelugemine," sõnas Holm.

Aasta tagasi pani Keskraamatukogu raamatute ettelugemise süsteemi kiiresti püsti. Tegemist on süsteemiga, kus lapsed ei vaata salvestust, vaid toimub vestlus lapse poolt valitud raamatu üle raamatukoguhoidja ja lapse/laste vahel. Aga juhtub ka, et laps loeb hoopis ette raamatukoguhoidjale. "Midagi pole teha, vanemad peavad tegema kodukontoris tööd, lapsed aga vajavad väga suhtlust. Nad räägivad raamatukoguhoidjale oma päevast, kodust jne. Samuti aitame lastel koolitükke teha, leida kirjandust ülesande lahendamiseks jne," kirjeldas Holm. Raamatukogu organiseerib õpilastele ka veebikohtumisi Eesti kirjanikega.

Palju tegeletakse ka eakatega, kes saavad raamatuid koju tellida, aga ka skaibis suhelda. Seega on raamatukoguhoidja roll on aga saanud "koroona-ajastul" hoopis laiemad mõõtmed. Eriti koolilaste ja pensionäride elus.

Saate teises osas annab Kaie Holm mõned raamatusoovitused, üheks neist näiteks Aino Perviku "Miniatuurid mälupõhjast".

Info Tallinna Keskraamatukogu teenuste ja ürituse kohta leiab siit. E-raamatukogu ELLU, (eestikeelsed e-raamatud), OverDrive (võõrkeelsed e-raamatud, e-ajakirjad, audioraamatud), Naxos (klassikaline ja džässmuusika).

Laagna raamatukogus asuv Seemnelaegas pakub võimalust katsetamiseks erinevate köögiviljade, maitsetaimede ja lillede isekasvatamisega. Investor Kristi Saare on vestlusõhtu „Rahatargaks raamatukogus” järgmine külaline 5. mail kell 18.00 toimuval Zoomi-kohtumisel.