Aastaid Swedbanki tippjuhtkonnas töötanud ja Rootsi pangas eestlastest kõrgelennulisimat karjääri teinud Helo Meigas (56) annab intervjuusid üliharva. Enda sõnul meeldib talle „madalat profiili” hoida ja ta nõustub Ärilehega rääkima ainult seepärast, et temast on sai äsja riigifirma Eesti Posti nõukogu esimees. 2019. aasta lõpus vahetati Meigas päevapealt Swedbanki grupi riskijuhi kohalt välja.

Enne teie praeguste tegemiste juurde minekut on vaja rääkida ka „elevandist toas". Teid vahetati Swedbanki tippjuhtkonnas riskijuhi ametist välja päevapealt. Pool aastat varem võeti maha Swedbanki grupi juht Birgitte Bonnesen. Kas aimasite enda minekut ette, arvestades seda, kui teravaks olid läinud rahapesukahtlused?

Kui ettevõttele tuleb uus juht [Bonneseni asemele toodi Jens Henriksson], on tavaline, et ta loob oma meeskonna ja osal inimestel palutakse lahkuda. Mina olin osa neist, kel paluti lahkuda, seal pole midagi muud traagilist.

Kas teie lahkumine tulenes ikkagi teie ametist, sest riskijuhti saab paratamatult seostada kõikvõimalike kahtlaste leidudega pangas? Pealegi kasutas uus juht sellist sõna nagu „suurpuhastus".