Nii Kallas kui Lauri viitasid, et varasem valitsus viis riigi 4 aastaga arvestatavasse eelarveauku, mis tuleb nüüd kinni lappida kas kärbete või maksude tõstmisega. "On selge, et need, kes ütlevad, et nii enam elada ei saa, ei saa pahameelt need, kes raha lubavad jagada. Miks peaks ausalt rääkima riigieelarvest, kui karistada need saavadki? Populistidele öeldakse aitäh," kõneles Kallas.

Kiik, kes oli ka eelmises valitsuses minister, pehmendas Kallase väiteid: "Neli aastat on tehtud väga häid otsuseid. Võtame kulude põhjustajad: pensionitõus, tervisekulud, tasuta ühistransport, õpetajate-tervishoiutöötajate palgatõusud, teadusarenduse lisaraha. Kõik on olnud vajalikud sammud." Siiski ei nõustunud Kiige väidetega justiitsminister Lauri, kes kritiseeris nii teise pensionisamba vabatahtlikuks muutmist kui kulutuste suurendamist nii, et mujalt ei tõmmatud vööd samal ajal koomale.

Koroonaviiruse seis on Eestis aga paranenud, nakatunuid on vähem, sama seis on haiglas viibivate koroonatõbistega. Kiik kinnitas, et juunis saavad kõik soovijad esimese vaktsiinidoosi kätte, tuleb varuda pisut kannatust.