Iseenesest on praegusel juhul ju tegemist õilsate lubadustega: noorte perede hääli noolitakse tasuta lasteaiakoha ja pensionäride hääli 200-eurose (aastas) aktiivsuskontoga. Eriti mitme lapsega peredele on lasteaiatasu arvestatava suurusega väljaminek. Ning pensionäride tervist ja heaolu toetaks see küll, kui nad oleksid sotsiaalselt ja füüsiliselt aktiivsemad. Teisest küljest aga nõuab see kõik hulka raha ja lisaväljaminekud võivad sundida omavalitsust mujalt – näiteks lasteaedade personali pealt – kokku hoidma. Keskerakonna loodud tasuta ühistransport on selgelt näidanud, et pelgalt „tasuta” ei mõju võlujõul, see pole pannud linnaelanikke autodele ühissõidukeid eelistama. Tasuta lasteaiakoha lubaduse puhul on vaja kindlust, et see on Tallinnale pikka aega jõukohane ilma teenuse kvaliteeti halvendamata.

Tasuta lasteaiakoha lubaduse puhul on vaja kindlust, et see on Tallinnale pikka aega jõukohane ilma teenuse kvaliteeti halvendamata.

Palju pajatatakse Reformierakonna Tallinna-visioonis liikumisest ja linnaruumist: turvaline tänavaruum, mis sobib nii kaheksa- kui ka 80-aastastele; palju omanäolisi asumikeskusi, kus kõik olulisem on jalgsi või rattaga liikuja jaoks 15 minuti kaugusel; puhaste sõidukitega kiire ja moodne ühistransport, mis vähendab ummikuid ja jätab autoraha peredele. Need on kõik kiiduväärt lubadused. Ei saa öelda, et keskerakondlik linnavalitsus pole püüdnud selles vallas üldse midagi korda saata. Ent tehtu pole kaugeltki piisav. Loodetavasti ei jätku Tallinnas pärast sügisesi valimisi Keskerakonna ainuvõim, vaid linnavalitsus saab värskendust, samuti transpordi ja liikumise valdkond.

Tallinna valimisvõitlust mõjutavad ka presidendivalimiste kulg ja valitsuskoalitsiooni sisekliima. Kummaski neis pole Reformierakonna-Keskerakonna suhe harmooniline. See tõotab nende põnevat võitlust ka pealinna kohalikel valimistel.