Piltvaiba kursus on Pallase tekstiili õppekavas kolmandal õppeaastal ja igal kord alustavad uued tudengid erineva teemaga. Selleks hetkeks on üle poole õpingutest läbi ning kogemusi töötamiseks kompositsiooni, värvi ja materjaliga on kogunenud omajagu. Nii saab gobelääntehnika tundmaõppimise kõrval keskenduda tähendusele, teose sõnumile ja leida selle avamiseks just autorile sobiv väljendusviis. Kõrvuti kursusetöödega on näitusel eksponeeritud ka mitmed lõputööd. Gobeläänidele on jõudnud autoritele olulised inimesed ja sündmused, kohtumised ja dialoogid, kodukoha või kodulinna kogemus. Peategelane töödes on enamasti aga autor ise, olles kord nähtaval ja kord nähtamatul moel pildil osaline.

Uue Kunsti Muuseumis avaneb vaatajatel võimalus valikut töödest ka lähemalt uurida, avastada materjali peidetud tähendusi ja saada tuttavaks autorite käekirjadega ning hoomata teemade ja kavandamise võimaluste muutumist läbi kahekümne viie aasta.

Tudengite piltvaibasemestrit on läbi aastate juhendanud professor Aet Ollisaar, tööde valmimisele on kaasa aidanud osakonna meistrid Kaire Saan (Kukk), Veinika Västrik, Liina Kool ja Marju Roos. Näituse kujundaja on Madis Liplap, kuraatorid on Aet Ollisaar ja Madis Liplap.

Näitus on avatud kuni 29.06.2021