„Kuidas armastada, kui me armastame nii erinevalt?” küsivad oma lühilavastused esimest korda laiema publiku ette toovad lavastajad Margaret Sarv, Erik Richard Salumäe, Marta Aliide Jakovski ja Kalju Karl Kivi. Neist viimased kaks soovitavad neile olulist muusikat.

Muusikavalikut saab kuulata siin.

Marta Aliide Jakovski:
"Minu lühilavastuse „Mos-naine ja kakk” käivitavaks teguriks olid ühe väikerahva valupunktid ja maailm, mida nad endas kannavad, arktiline atmosfäär ja suhtedünaamika – naine ja kakk. Hakkasin kujutlema, kuidas reaalses elus selline suhe toimida võiks ja kuhu sel areneda oleks. Hakkasin uurima, kes mansid on, kust nad tulevad, mida nad endas kannavad ja kuidas tänasel päeval elavad. Sel teekonnal toeks olnud muusikat soovitangi".

Weather Report – „River People“
Loo bassikäik annab hea raami, mõnusa vundamendi kõrgustesse tüürimiseks. Sinna vahele mahub ka huumor, mis on alati hädavajalik, ükskõik kui tõsistesse ja keerukatesse teemadesse ka ei astuks.

Tigran Hamasyan – „Road Song“
Selles loos on miskit olemuslikku, ürgset, müstilist. Kompositsioon on võluv oma rütmikas ja täpsuses. Seda kuulates tekib selline selline tunne, et kohe-kohe saab lendu tõusta.

La Monte Young – „The Well-Tuned Piano“
Lõputu, improvisatoorne soolo klaveripala. Young alustas selle looga 1964. aastal ja pole senini lugenud seda kompositsiooni lõpetatuks. Laval on samamoodi – igal õhtul elustub kõik uuesti ja miski ei saa kunagi lõplikult valmis. See pala oli inspiratsiooniallikaks mu väga heale sõbrale, lavastuses kõlava muusika autorile, Kirke Karjale.

David Axelrod album „Song of Innocence”
Olen seda albumit kuulanud väga erinevatel ajaperioodidel, aga igas ajas mõjub see mulle inspireerivalt ja vägagi teise dimensiooni viivalt.

Desmond Tuhk – „Mr. Universe“
Kui on vaja end proovi minnes viia meeleollu...

Kalju Karl Kivi:
"Minu lühilavastus „Alice“ sai inspiratsiooni Lewis Carrolli ja Alice Liddelli vahelisest suhtest ning räägib kahest inimesest, kes oma minevikku peegeldades kombivad ähmaseid piire reaalsuse ja nähtamatu vahel. Valitud muusikapalad on otseselt või kaudselt seotud lühilavastusega „Alice“ muinasjuttude kassetis".

Jefferson Airplane – „White rabbit“
See lugu saatis meid „Alice’i“ prooviperioodil ja oli inspiratsiooniks Tanel Kulla poolt loodud helikujundusele. Väga mõnusa ja mahlaka atmosfääriga lugu.

Alice In Chains – „Would“
See muusika saatis mind siis, kui kõik tundus endale väheke eepilisem, tundlikum ja lahedam. Mingit teatavat lahedust ei kaota Alice In Chains ja nende frontman Layne muidugi kunagi.

Slowdive – „Alison“
Nende muusikas on midagi, mis äratab minus unistava ja melanhoolse oleku, milles end tihti marineerida luban. Parim kaaslane nii päikse kui vihma kõrvale.

Tom Waits – „Alice“
1992. aastal Thalia Teatris Hamburgis Robert Wilsoni ja Tom Waitsi koostöös valminud produktsiooni „Alice“ nimilugu. Kes siis vahel Tom Waitsi ei kuulaks?

Sven Grünberg – „Tulen kord jälle“
Grünbergi ja Runnelit peab oskama doseerida õigetes kogustes ja õigetel hetkedel. Muidu on oht teha pikemat sorti reis sisekaemustesse, kust tagasi teed enam nii lihtne leida ei ole.