Haapsalu kultuurikeskuses ja linnagaleriis toimus täna 16. Haapsalu Graafilise Disaini Festivali (HGDF) avamine. Näeb kahte kujundusgraafika näitust: rahvusvahelist konkurss-näitust “Isikupära’21” ning väljapanekut "Värske Eesti Kultuurplakat 2021".

Sel aastal laekus HGDF "Isikupära'21" konkursile kokku rekordiliselt 445 teost 233 autorilt kogu maailmast, mille hulgast žürii valis eksponeerimiseks 84. Teema oli absurd ning mõtestamiseks anti osalejatele vaba voli.

Paistis, et pealesunnitud tööpaus on kunstnikele hästi mõjunud, kes olid saanud "hullu panna". Näitusel näeb nii lõbusalt jaburaid kui ka selge poliitilise suunitlusega töid. Festivali korraldaja Marko Kekiševi hinnangul oli näha, et kunstnikel on praegu rohkem soovi ja aega erinevatest konkurssidest osa võtta.

Teine näitus "Värske Eesti Kultuurplakat 2021" on kokkuvõte autoritele suunatud konkursist, mis hõlmas viimase kahe aasta plakatiloomingu paremikku. Taaskord pidi žürii valima rekordilise 232 võistlusele laekunud töö hulgast. Kollektsiooni jõudsid 90 teost 48 autorilt, Eesti erinevate põlvkondade plakatikunsti paremik. Näitusel näeb reaalselt aset leidnud kultuurisündmuste plakateid.

Traditsiooniliselt avati suvehooajaks Evald Okase majamuuseum, kus tänasest on üleval Anne Parmasto ja Ülle Kõutsi näitused. Haapsalu kuursaalis avati kell 16 kunstnik Pusa isikunäitus "Pilve piiri peal, vaatega merele". Lisaks sellele kestavad Haapsalus 3. juunini Nargenfestivali korraldatavad Kreegi päevad.

Haapsalu Graafilise Disaini Festivali avamine
Haapsalu Graafilise Disaini Festivali avamine
Haapsalu Graafilise Disaini Festivali avamine
Haapsalu Graafilise Disaini Festivali avamine