Juba neljandat aastat on Karl üks Pärnu Muusikafestivali korraldusmeeskonna liige. Kõrge rahvusvaheline tuntusega klassikaline muusikafestival, mille piletimüügi algust on nii kodu- kui ka välismaal kannatavad oodatud. 11-18. juulil muusikasündmus taas suvepealinnas koos muusikute meistriklassidega toimub ning on õige aeg üle kuulata eelmise, juubeliaasta parimad palad.

Eelmisel suvel oli esmakordselt võimalus nautida festivali kontserte Pärnu Muusikafestivali TV portaalis. Meeskond avab igal esmaspäeval ühe kontserdi vaatamisõigused tasuta seitsmeks päevaks ning Karl Tipp annab Kultuuribiidile oma soovitused, mida meenutada.

JÄRVI AKADEEMIA GALA 17.07.2020

Pärnu Muusikafestivali jäämäe tipuks nädala klassise muusika kõrgtaset meie suvepealinnas. Kuid tegelikult algab festival dirigeerimise meistriklassiga juba varem. Noored dirigendid viivad orkestriga proove läbi koos maestro Paavo Järvi, Kristjan Järvi ja Leonid Griniga ning astuvad üles Eesti kõrgetasemeliste orkestritega, mis on alati kasulikud kuulamine ja teisest küljest justkui start up kiirelt paljudele noortele Eesti muusikutele. Järvi Akadeemia Tallinna kontsert oli ka eelmisel aastal särtsaka kavaga ja värvi lisas Erkki-Sven Tüüri Viiulikontsert nr 2 "Angel Share".
Kontserdi leiab siit.

PÄRNU MUUSIKAFESTIVALI AVAKONTSERT 16.07.2020

Festival alustas pidulikult, kellade saatel, Arvo Pärdi "Cantus Benjamin Britteni mälestuseks", mis on alati minu jaoks nii õrna kui ka liigutava õhkkonna. Kontsert jätkub Ludwig van Beethoveni muusikaga, seda suurmeistri 250 auks. Nii Klaverikontsert nr 1 Kalle Randalu soleerimine ja Sümfoonia nr 1 on nii muusikaajaloolise väärtusega tippteosed.
Kontserdi leiab siit.

PAAVO JÄRVI EESTI FESTIVALIORKESTER PÄRNUS 19.07.2020

Jalustrabavad kontserdid on alati koos maestro Paavo Järvi Eesti Festivaliorkestriga, kus maailmatasemel orkester mängib tõsiselt hingestatult. Juba ainuüksi selle kontserdi pärast tasub terve festivali korraldada. Lavatagune õhkkond on alati särisevalt lõbus, keegi räägib nalja ja keegi lihvib veel nurgas oma soolosid.
Kontserdi leiab siit.

PÄRNU MUUSIKAFESTIVALI LÕPPKONTSERT 1 22.07.2020

Festivalil oli eelmisel päeval, juubeliaastal lausa kaks punkti suurt erinevust, kuid mulle isiklikult meeldis esimene lõppkontsert rohkem, kus lisaks unustamatu Lepo Sumera Sümfoonia nr 3-le mäng Beethoveni viiulikontserdi D-duur versiooni klaverile, mis tundub juba küllalt interigeeriv, solistina pianist Olli Mustonen ja lõppeb särtsaka ja tuntud W.A Mozarti Sümfoonia nr 39
Kontserdi leiab siit.