Kunstiline juht Risto Joost: “Mul on väga hea meel, et vaatamata koroonaviirusele projekt “Ookean” ikka toimub. Kogu meie meeskond on töötanud selle nimel pikalt, et muusika abil suunata tähelepanu ühiskondlikult nii olulisele teemale. Ainuüksi fakt, et umbes 3,5 miljardit inimest ei oma täna ligipääsu jäätmekäitlussüsteemidele, on väga kahetsusväärne. Ükskõik kas New York, Dubai või Tallinn – tegelikult elame me kõik ühes ökosüsteemis. Põlise tallinlasena on mulle meri olnud alati väga hingelähedane, aga meie enda Läänemere väga halb tervis lükkab teatud mõttes kogu selle ilu ja sügavuse vastuolulisse peeglisse.”

Suurlavastusega soovitakse pöörata tähelepanu ookeanide kui meie planeedi hingamismehhanismi murettekitavale tervisele. Lisaks lavastuse sisule püütakse teha loodushoidlikke valikuid ka korraldustöös, alates jäätmete sorteerimisest ja toitlustajate valikust, lõpetades materjalikasutusega korraldusprotsessis ja teema üldise mõtestatusega.

“Ookean” etendub Tallinna kruiisisadama alal 15. juulil kahel korral: kell 19 ja kell 22. Laval on orkester Tallinn Sinfonia, kammerkoor Voces Tallinn, elektrooniliselt kujundavad Ülo Krigul ja Sander Mölder, dirigent on Risto Joost, lavastaja Ran Arthur Braun. 8-meetrist hiigelnukku juhib nukumeeskond Hispaaniast.

Sooduspileteid saab Piletitaskust osta 20. juunini.