Muusikaline suurlavastus "Ookean" on audio-visuaalne vaatemäng, mis jutustab vee, tule koreograafia, kehakeele ning muusikaga loo inimese panuse möödapääsmatusest. Laval ja ekraanidel on orkester Tallinn Sinfonia, kammerkoor Voces Tallinn, elektroonika, hiigelnukk, plastik, elu. Heliteose autorid on Ülo Krigul ja Sander Mölder, lavastaja Ran Arthur Braun ning dirigent Risto Joost.

Suurlavastus „Ookean“ esietendub 15. juulil Tallinna linnahalli ja A-terminali vahelisel välialal, pileteid on võimalik hankida nii kell 19 kui kell 22 algavale etendusele. Kokku müüakse tund ja viisteistkümmend minutit kestvale suurlavastusele 2000 piletit. Järgmisel korral on „Ookeani“ võimalik vaadata sel aastal peetaval Dubai Expol.

2020. aasta aprillis nurgakivi saanud ja tänavu juulis valmivast multifunktsionaalsest kruiisiterminalist teevad keskkonnasõbraliku muuhulgas merevee baasil toimiv kütte- ja jahutussüsteem, päikesepaneelid, CO2- ehk nõudluspõhine ventilatsioonisüsteem, loomulik suitsueemaldussüsteem ja LED-valgustite kasutamine. Linnakodanikele ja külastajatele on mõeldud 850 meetri pikkune terminali katusel paiknev jalutuspromenaad koos rohealadega. Hoone kogupind on ligi 4000m2, promenaadil paikneval restorani sise- ja välialal jagub kohti kuni 150 inimesele.

Vaid veerand meie hapnikust toodetakse vihmametsades - 70% ehk enamik tuleb ookeanist, mis on keskkondlikus plaanis järjemast suurema kaaluga. Umbes 3,5 miljardit inimest ei oma täna ligipääsu jäätmekäitlussüsteemidele, igal aastal jõuab ookeanidesse 8 miljonit tonni plastikut. Läänemeri on seejuures üks kõige tugevama inimmõju all olev meri maailmas. ÜRO aruande kohaselt halveneb rannikuvete seisund endiselt nii reostuse kui ka toitainete liigse juurdevoolu tõttu, mis põhjustavad vetikate vohamist ja tekkinud hapnikuvaeguse tõttu omakorda veeloomastiku surma.

Piletid müügil Piletitaskus.