Kontserdi eel, kell 17:15 avab Saaremaa eksperimenteeriv lava Triigi Filharmoonia kalamburist Keiti Vilmsi näituse “Neuroosiaia kuninganna”. Triigi Filharmoonia alal kavalalt laiali pikitud heategevuslik näitus pakub sõnamängu sõpradele annuse hingevaluvaigistit. Kalambuurid on kujundanud graafiline disainer Johannes Naan.

Tunnustatud kontrabassist Peedu Kass on rikastanud Eesti muusikamaastikku juba viimased 15 aastat. Ühelt poolt tulihingeline jazzimees, aga teisalt tegev ka ansamblite Miljardid, Anna Kaneelina ja Erki Pärnoja koosseisudes. Kass on tuntud kui bändi raudne tugitala, aga ka värvikas solist, kes paneb publiku kergelt kuulama kontrabassi ja basskitarri soolokontserte. Lisaks väiksematele ansamblitele on ta komponeerinud muusikat ka sümfooniaorkestrile, bigbändile, televisioonisaadetele ja tema pillimäng kõlab enam kui 30 plaadil. Eesti Muusika Auhindadel on ta erinevates kooslustes võitnud kokku üle kümne auhinna.

Kaspar Mänd on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kooridirigeerimise erialal ning omandanud samas magistrikraadi orkestridirigeerimises. Ta on täiendanud end Pariisi Konservatooriumis, Järvi Suveakadeemias ning Eri Klasi ja Risto Joosti meistrikursustel. Mänd on olnud aastaid segakoori HUIK! ja kammerkoori Voces Musicales peadirigent, juhatanud kolmel laulupeol ning tegutsenud Georg Otsa nim. Tallinna Muusikakooli sümfooniaorkestri dirigendina. Alates 2014. aastast on ta dirigent Rahvusooperis Estonia ning alates 2019 Pärnu Linnaorkestri peadirigent. Kaspar Mänd on pälvinud Eesti Kooriühingu noore dirigendi preemia aastatel 2012 ja 2015 ning Rahvusooper Estonia kolleegipreemia 2016.

Soome jazztronica ansambel Elifantree pakub kuulajale valdavalt ingliskeelset repertuaari ning suviselt rõõmsameelset ja tempokat pop-jazzi kogemust. Elifantree lauljatari Anni Elifi lapsemeelsus, toores energia ning lavaline karisma mõjub alati ergutavalt ja kaasa elama kutsuvalt. Elifantree esinemisi on kriitikud kirjeldanud ühtaegu võimsate ja delikaatsetena, isegi unenäolistena.
Arhitektuuriliselt eriline Triigi Filharmoonia paikneb maalilise merevaatega maailma servas Triigi sadamas. Eksperimenteeriv muusika- ja teatrilava ehk mereäärne pilkupüüdev saal valmis 2016 ning kandideeris aasta puitehitise tiitlile. Triigi Filharmoonia on kohaliku huvitegevuse keskus, omakultuuri säilitaja ja turismiobjekt. Keiti Vilmsi näitus "Neuroosiaia kuninganna" võtab ette vaimse tervise sõnavara ja keerab selle kummuli. Kõik sõnamängud on isiklikult läbi tunnetatud — raskel ajal on olnud autorile abiks just sõnakunst. See on tema esimene sellekujuline näitus väljaspool digimaailma.

Eesti Jazzliit ja Triigi Filharmoonia alustasid 2020. aastal esmakordselt uue koostöövormiga – mastaapsete teoste tellimine Eesti jazzmuusikutelt ning nende esitamiste produtseerimine. Esimesel ühiselt korraldatud kontserdil 2020. aasta juulikuus esitas Kristjan Randalu oma loomingut koos New Wind Jazz Orchestraga. Kontsert osutus nii menukaks, et aplaus ei tahtnud lõppeda isegi siis, kui oleks olnud aeg asuda teele viimase praami poole.

Praeguses eriolukorrajärgses kultuurielus annab koostöö juurde rahvuskultuuriliselt olulise nüansi, täiendades meie kultuurimaastikku žanriüleste ja eriliste koosseisude lavale toomisega ning samuti Eesti loojate uudisloomingu toetamisega.

“Hiiglase hällilaulud” autor ja solist Peedu Kass, dirigent Kaspar Mänd ning Tallinna Kammerorkester valmistuvad Mustpeade majas laupäevaseks esiettekandeks Saaremaal Triigi Filharmoonias.