Cola Boyy - Don't Forget Your Neighborhood (feat. The Avalanches)
Alustame looga, mida ma viimastel aegadel raadios väga palju mängin. Kogu The Avalanches’i muusika õhkab suve järgi ja nende värskeim pala Cola Boyy pole mingi erand. See on kaval tantsumuss ja võimalik, et mängin seda enda Võnke festivali setis ka sel nädalavahetusel.

Nesen - Palags
Kohe süstin teile värsket ja head muusikat Lätist. Nesen on nelja muusiku projekt, kellest üks on imeline laulja-laulukirjutaja Alise Joste, kes veel natuke aega tagasi jagas Ewert and the Two Dragonsi poistega plaadifirmat. Neseni debüütalbum oli hiljuti nomineeritud Läti Aasta Albumi auhinnale ja nad loovad kõige ilusamat muusikat meiekandis. Nautige!

my bloody valentine - i only said
Peale Neseni tahaks kohe My Bloody Valentine’i kuulata. Hiljuti välja antud vinüül nende vanematest lugudest on pannud paljusid nende muusikat mängima, kaasa arvatud mind. “I Only Said” on alati esimene lugu, mis pähe tuleb, kui Kevin Shieldsile mõtlen…

Love - Alone Again Or
Kui juba klassikute juures oleme, siis kuulame ka “Alone Again Or” Love’i esituses. Üks kõige mõjukamaid lugusid hipi-ajastust, mis siiani ei leia vääritud tunnustust.

Gaspard Auge & Justice - Belladone
Järgmiseks, uut muusikat, mis meenutab mulle Giorgio Moroderi kuldajastut - lugu, mis oleks nagu mõnest 80ndate Prantsuse või Itaalia filmist, räägib Alpides suusatajatest. Gaspard Auge (kuidas iganes seda nime hääldada - pardon my French) on üks osa duost Justice ning avaldas just põneva debüütalbumi. “Belladone” on lugu, mis tänu erilisele vokaalisämplile eredalt silma paistab - ma ei saa siiani aru, kas tegemist on päris vokaali või süntesaatoriga.

Gunārs Rozenbergs - Tallina - 76
Gaspar Auge plaadi meeleolu meenutab mulle ühte suurimat Läti jazz-albumit üldse. Trompetilegend Gunars Rozenbergs on ammu lahkunud, kuid tema pärand elab edasi ja “Laura” on üks põrgulikult äge Nõukogude diskoalbum. Sellel on isegi lugu Tallinnast! Mis seal 1976. aastal juhtus, on minu jaoks ikkagi mõistatus…

Kings Of Convenience - Rumours
Aeg modernseks folk-muusikaks. Norra Simon & Garfunkel on peale 12 aastat eemalolekut taas koos ning põhimõtteliselt rekonstrueerivad oma 2004. aasta albumit “Riot On An Empty Street”. Uus Kings Of Convenience on tõeline nostalgiatripp, kuigi pean tunnistama, et selle avalugu on kõige puhtam täiuslik näide tõsisest laulukirjutamisest, mida kunagi kuulnud olen.

Marfa Tapes - Waxahachie
Sattusin hiljuti Marfa Tapes’i otsa ning ei saa seda plaati oma vinüülimängijalt ära. Kolm elavat Ameerika kantri-legendi mängivad lõkke ääres demo-lugusid ja see kõlab imeliselt! Puhas ja lihtne.

Lightning Seeds - Three Lions (Football’s Coming Home)
Olgu, enne kui teid jätan - laulame koos Inglismaale “Three Lions” ja pistame pöidlad pihku, et nad võidavad laupäeval Ukrainat. (Vähemalt Lätis oleme me alati Inglismaa jalkakuttide poolehoidjad, kui just me ise ei mängi.) Ma tegelikult mäletan, kui lahedalt see jalgpalli super-lugu kõlas, kui ta britpopi hullumeelsuse tipppunktis aastal 1996 välja tuli.

Burial - Dark Gethsemane
Ja siin on lugu, mida ma võib-olla mängin Võnkel viimasena, kuigi ma ei oska kunagi ennustada, kuhu õhtu mind ja festivalikülastajaid viib. Me peame “kõiki rahvaid” armastuse jõuga šokeerima! Nagu on üks Läti ütlus: “te nav ko pielikt, nav ko atņemt! - pole midagi lisada, ega midagi ära võtta”!