Arvestades neid halvenevaid koroonanäitajaid ja fakti, et Krasnojarski trupist enamik on endiselt vaktsineerimata, on mõistetav vabariigi valitsuse neljapäevane otsus, et Venemaa artistidele ei antud koroonareeglite erisust. See tähendanuks seda, et kõik Venemaalt saabuvad artistid oleksid pidanud Eestisse jõudes läbima testid ja seejärel lisaks jääma veel nädalaks ajaks hotelli karantiini, enne kui nad oleksid saanud alustada proovidega.

Kuivõrd festivalini on jäänud juba vähem kui neli nädalat, siis teevad ettearvamatu koroonaolukord ja valitsuse seatud tingimused festivali korraldamise tehniliselt väga keeruliseks ja maksumaksjale kulukaks. "Teisalt on oluline rõhutada, et meile on seni ja on ka edaspidi olnud otsustava kaaluga meie artistide, pealtvaatajate ja linnarahva ohutus ning turvalisus, mistõttu olime täna hommikul ebameeldivate valikute ees ja pidime otsustama võimalikest parima kasuks," selgitas Tohver-Aints.

Festival jäi koroona tõttu ära ka eelmisel aastal. "Meil jääb üle vaid loota, et 2022. aastal on koroona lõplikult seljatatud ja maailm taas piiranguteta avatud," ütles Tohver-Aints.