Oma kodudest välja aetud sakslased ja linna üle võtma tulnud venelased. Kahe vaenlase vahel puhkev armastuslugu – nõukogude ohvitseri romaan sakslannaga, kelle mees päästab väljasaatmisest.
Kaks maailma – kaotajad ja võitjad, põliselanikud ja sissetulnud, sõjaväelased ja tsiviilisikud, mehed ja naised, lapsed ja vanurid – hakkavad üles ehitama uut elu ning jätavad hüvasti vanaga.

Leedu näitekirjanik ja lavastaja Marius Ivaškevičius on lavastuse sõnumit ja teemat kommenteerinud järgnevalt: „Minu arvates räägib lavastus sellest, et sõda ei lõpe kapitulatsiooniaktile allakirjutamisega, rahulepinguga. See haav elab tunduvalt kauem kui sõda ise. Inimlikkuse võitlus ebainimlikkuse vastu, mis toimub hiljem. Ühed tahtsid nõrgestada vaenlasi näljaga, kelleski aga tekkis soov neid päästa, ja see jätkus kuni sakslaste väljasaatmiseni. Mõista, et see on katastroof, on väga tähtis täna, kui me seisame sõja lävel.”

“Kantgradi” lavastaja on Anastassia Patlai, dramaturg Nana Greenstein, kunstnik Leša Lobanov. Mängivad Olga Lapšina, Maria Surova, Nikolai Mulakov, Aleksander Topuria
Lavastuse loomist toetas Henri Bölli Fond. Lavastus on soovitav alates 18. eluaastast.

Teatrist lähemalt:
Moskva sõltumatu teatri TEATR.DOC lõid erinevate põlvkondade näitekirjanikud aastal 2002. See on mitteriiklik, mittekommertslik, sõltumatu, kollektiivne projekt. Teatri töös osalevad paljud vabatahtlikud.

Valdav osa TEATR.DOC lavastusi esindab dokumentaalteatrit. Põhinedes autentsetel tekstidel, intervjuudel ja reaalsete inimeste elulugudel, on see eriline teatrivorm, mis asub kunsti ja range sotsiaalse analüüsi piiril. Selle teatri lavastused sünnivad loominguliste meeskondade kohtumiste kaudu reaalsete inimestega, mille käigus puudutatakse ümbritseva reaalsuse kõige aktuaalsemaid teemasid. Teksti loomisel kasutatakse reaalsete inimeste meenutusi, verbatim-tehnikat, improvisatsiooni, teatraalseid mänge ja treeningut.

Selle teatri lavastuste kohta on kirjutatud palju artikleid, neile on omistatud mitmeid auhindu. Teater on osalenud mainekatel teatrifestivalidel Poolas, Prantsusmaal, Saksamaal, Ungaris, Balti riikides ning Venemaa suuremates linnades. Ajakiri Creative nimetas aastal 2003 selle trupi „kõige kreatiivsemaks teatriks”, aastal 2005 pälvis teater preemia filmifestivalil Stalker.

Piletid müügil Piletitaskus.