„Viis aastat tagasi ei uskunud ilmselt keegi, et ma siia jõuan. Endale tundub ka veidi ulmeline, et siin olen ja et olümpiamängud toimuvad. Stardis on maailma parimad ja minu puhul näitab see seda, et olen juba päris kõva töö ära teinud. Unistusi mul on ja eesmärk on kümne parima sekka sõita,” rääkis Lõiv Eesti ajakirjanikele.

See, kas soov täitub, sõltub Lõivu sõnul õnnest ja rajaga tutvumisega pihta panekust.

Välismaa portaalid on olümpiamängude rada nimetanud üliraskeks. Lõiv arvas, et hinnangul on alust. Kuigi rattaga pole ta trassile pääsenud, nägi ta täna kõndides, et tõusud on väga järsud.

„Maailmakarikaetappidel taolist rada üldiselt polegi. Seal on tavaliselt pikad ja vanakoolilikud tõusud, millele järgnevad samuti pikad laskumised. Siin on kogu aeg hästi järsult väike tõusuke ja siis lühike, aga järsk laskumine,” selgitas Lõiv.

Teoorias võiks taoline rada eestlannale sobida. „Äkki tänu väikesele kaalule saan tõusudest paremini üles kui teised. Aga mul ei ole nii palju jõudu kui natuke suurematel tüdrukutel,” ütles ta.

Maastikuratturitel lubatakse Izu rajaga põhjalikumalt tutvuda laupäeval, võistlus peetakse teisipäeval. Seega treenimiseks aega on, aga kuuma ilma ja trassi iseloomu tõttu pole seal mõtet pikki tunde veeta.