Üle finišijoone tulles vibutas Rasmus Mägi korraks rusikat, kuid sellega tema emotsioonid piirdusid. Töö on pooleli, kõik tuleb endast välja panna finaalis.

„Jooksu lõpp oli kontrollitud, aga jooks ise pisut rahutu," tõdes Mägi. „Pidevalt midagi toimus, üks niitis teise mehe peaaegu maha ja ise panime ka Kyron McMasteriga käed korraks kokku. Pidi olema väga tähelepanelik, et midagi vussi ei läheks."

Lõpumeetritel ei pidanud Mägi endast kõike välja pigistama, kuna edasipääs oli juba kindel. Eestlane pidi lõpetama kindlasti kahe parema hulgas, kuna kahes esimeses poolfinaalis näidati nii vägevaid tulemusi, et aegade võrdluses olnuks edasipääs ülimalt keeruline.

„Jooks kuhu ma sattusin, oli hea, aga olla kolmandas jooksus ja vaadata aegu, mida paugutati, oli ka paras praadimine," tunnistas Mägi. „Sisendasin endale, et teiste aegadele ei tasu keskenduda, oma asjad tuleb ära teha."

Umbes 150 meetrit enne lõppu oli Mägi liidritega ühel joonel. Arvestades tema tugevat lõppu, andis see lootust, et eesmärk saab täidetud. „Alguses on vaja pundis sees olla, et kontakt esimestega ära ei kaoks ja lõpus ei peaks paanilist lõpuspurti tegema," rääkis ta. „Kui olla ise algusest peale domineeriv, on lõpp lihtsam. Lõpus tähelepanu hajus ja kaks viimast tõket ei tulnud nii hästi, aga usun, et minusse jäi midagi sisse ka enesetunde poolest."

Mägi lisas, et jalgades polnud seekord nii head tunnet kui kaks päeva varem eeljooksus, aga ta usub, et kaks jooksu mõjuvad finaalile hästi. "Seekord läks kahe jooksu vahele jäänud paus pikaks. Tavaliselt saame eeljooksu ja poolfinaali joosta järjestikustel päevadel, seekord oli aga vahe üle 60 tunni. Eeljooksule järgnenud päeval olin uimane ja väsinud, eile õhtul oli juba päris hea, täna enam mitte nii. Muudkui praed ja praed, et jooks juba rutem tuleks," arutles ta.

Finaalis loodab Mägi teha võimalikult sujuva jooksu ning ta usub, et see tagab hea resultaadi. „Midagi kaotada ei ole, tuleb sellest olukorrast viimast võtta ja valmis olla," lausus ta. „Nüüd tuleb ennast häälestada hoopis ennelõunaseks jooksuks. Kui finaal on läbi, siis seda tsüklit ma mõnda aega ei igatse."