Kui töökoha säilitamine kaitsepookimist tegema ei motiveeri, kingitakse kõigile, kes New Yorgis esimese doosi saavad, 100 dollarit virtuaalraha. Seegi pole aidanud vaesemaid linnaosi vaktsineerima saada. Suurimat muret teeb Bronx, kus vähemalt ühe vaktsiinidoosi on saanud vaid 51% elanikke.

Vaktsineerimine on seejuures tasuta kättesaadav kõikjal linnas. Näiteks metroosõlmedes, apteekides, kirikutes, supiköökides. Hiljuti käivitati lisakampaania, mis teatab New Yorgi miljonitele sisserändajatele, et vaktsiini jagatakse kõigile. Migratsioonistaatuse kohta küsimusi ei esitata ja paberid ei pea süsti jaoks korras olema.

Frustratsiooni ja väsimust kohtab kõikjal. Maskisoovitusest hoolimata pole enamik turiste esialgu suvatsenud näokatet kandma hakata. Vaktsineerimispassiga suurkontserdid põhjustavad tihti meeleavaldusi. Näiteks naasis juuni lõpus lavalaudadele Bruce Springsteen, kelle kontserdile pääses vaid tõendiga. Ukse ees tervitasid Springsteeni fänne vaktsiinivastaste plakatitega aktivistid.

Tänavatel ringi jalutades märkab ennekõike töökäte puudust. Poekeste klaasakendel seisavad sildid: „Otsime töötajaid! Alustada saab juba homme!” Möödunud kevadel lahti lastud töötajad pole varmad tööle naasma. Põhjusteks nimetatakse korralikke töötutoetusi ja asjaolu, et osariik pakub töötutele paremat tervisekindlustust, kui restoranid või kohvikud eales suudaksid.