Lavastust ette valmistades kohtus trupp nii Rajaca liikmete kui teiste 60ndatel aktiivselt kultuurielus osalenud inimestega. Intervjueeritavate hulgas olid näiteks Priit Pärn, Mihkel Zilmer, Aarne Vaik, Ain Kallis, Jüri Tenson, Vilen Künnapu, Leonhard Lapin, Marju Lauristin ja Peeter Vihalemm.

Näitlejatest löövad kaasa Grete Jürgenson (Rakvere Teater), Teele Pärn (Eesti Draamateater), Sander Roosimägi (Eesti Noorsooteater) ja Eduard Tee. Lavastuse kunstnikuks on Arthur Arula, valguskujundajaks Rene Liivamägi ning helikujundajaks Lauri Lüdimois (Ugala). Loe lavastuse kohta lähemalt siit.

Eduard ütleb oma muusikavaliku kohta nii: "Muusika on minu jaoks kõikidest kunstiliikidest kõige tähtsam. Ta sünnib maa ja kosmose vahel, kusagil stratosfääris. Kui ma olin kaksteist aastat vana, siis ema tõi mulle Moskvast DDT ja Kino plaadid. See oli suur sündmus, sest enne seda ma kuulasin ainult kassette. Sellest hetkest algas minu muusika kollektsioneerimine. Muusika aitab mind raskustest üle saada."

Jeff Buckley - The Sky is Landfill
See ingel ilmus mu ellu umbes kaheksa aastat tagasi. Kolleeg saatis mulle laulu Dream Brother Jeff Buckley esimeselt albumilt Grace. Ma olin šokis. Ma tundsin, kuidas muusika läheb mu nahast läbi ja jõuab otse südamesse. Nende aastate jooksul on saanud Jeffist minu lähedane, minu sõber ja mõttekaaslane. The Sky is Landfill on esimene laul albumilt, mis tuli välja pärast Jeffi surma. Kui mul on eriti rasked hetked, siis ma pöördun Jeffi muusika poole ja leian metafüüsilise väljapääsu.

Tequilajazzz – Бай-бай-бай
See Peterburi bänd on minuga üheksakümnendate lõpust. Intellektuaalne alternatiivne muusika, mis mõjus mulle väga. See on rahulik laul sellest, kuidas sõber läheb su elust ära. Hetk on kurb, aga vorm on mehelik. Nagu Remarque´i romaanides.

Korn – Good God
Aastal 1996 ma vaatasin öösel prantsuse muusikakanalit MCM ja ühel hetkel sain aru, et hoian kahe käega tugitoolist kinni. Näidati Korni videoklippi laulule Blind nende esimeselt albumilt, mis oli välja tulnud paar aastat varem. Ma jõudsin isegi pool videot salvestada VHS kassetile. Sellest hetkest ma sain ühe tugeva inspiratsiooniallika mitmeteks aastateks. Korni CDd ma ostsin toidurahast säästetud raha eest. Üks plaat maksis 250 krooni, aga päeva toiduraha norm oli – 5. Good God on laul Korni teiselt albumilt Life is Peachy, mida peetakse nende kõige tumedamaks ja raskemaks albumiks. See oli minu hormoonidega võitlemise relv.

Dolpin – Тишина
Andrei Lõssikov on selle artisti päris nimi. Venekeelse alternatiivmuusika skene legend. Askeet, kes läbis teekonna heroiini sõltuvusse sattunud kuulsa räpp- kollektiivi solistist tõsise poeesia ja alternatiivmuusika asjatundjani. See lugu on albumilt „Глубина резкости“, mis mängis kakskümmend aastat tagasi öösiti minu toas.

Nirvana – Big Long Now
Ma mäletan päeva, kui koolivend ütles mulle: Kurt Cobain suri täna. Plaat „Incesticide“ ilmus minu kollektsiooni Nirvana plaatidest esimesena. See lugu on sealt. Ma mäletan, et see muusika oli efektiivseks trankvilisaatoriks, mis aitas kahemõõtmelisest maailmast tekitada kolmemõõtmelise.

Kirtana Rasa – Õhtu viimased read (Tunnetel on kõla remix)
Tartu Uue Teatri lavastuses Odysseia oli hetk, kui meie publikuna sõitsime bussiga Tartus ringi. Fantastilised teatri näitlejannad valgetes kleitides tantsisid sensuaalset postitantsu. Kõlarites kõlas see imeline laul. Kurb ja õhuline. See oli transtsendentne kogemus, mitte teatri hetk.

Alice in Chains – Love, Hate, Love
Layne Staley on minu jaoks üks parimaid rokkvokaliste. Kurb ja sügav Seattle´i legend. Kui on halb ilm, põleb küünal ja ma vaatan aknast välja, siis mõtlen nende inimeste peale, kes lahkusid meie seast vara ja põlesid heledasti. Taustaks kõlab peas Layne hääl.

7раса – Вечное лето
Selle Moskva kollektiiviga tutvusin minu jaoks väga huvitava formaadi kaudu. See oli aastal 2005, kui sõbrad jagasid MP3 plaate erinevate albumitega ja tihti oli ühe plaadi peal “vinegrett” erinevatest albumitest. Nii tutvusingi ootamatult “7раса” muusikaga. Terav ja siiras vene grunge on pikaks ajaks minu südamesse jäänud. See laul on mehest, kes unistab hüpata korraks minevikku, kus ta oli poiss ja oli igavene suvi.

Русичи – Ты воспой в саду соловейко
Autentse vene folklööri veteranid, kellega mul õnnestus tuttavaks saada ja viina võtta. Imelised inimesed, kes tõid oma elu iidsele kultuurile ohvriks. Tänu sellele on meil võimalik juba kolmkümmend aastat kuulata midagi ehtsat ja siirast.

Nusrat Fateh Ali Khan – Mustt Mustt
Pakistani vaibi eestvedaja. Tõuse püsti ja saa vabaks liikuvaks kehaks. Lase kõik lahti. Ei ole midagi olemas peale vabaduse hetkes, peale elu ja surma, peale muusika.